Jernej Župančič v dobri formi

0
569

Zagreb, 16. aprila (STA) – Regatna proga na zagrebškem Jarunu je bila že tradicionalno prizorišče prve pregledne regate hrvaških in slovenskih kajakašev na mirnih vodah. Zadnje priprave na Portugalskem so Jerneju Župančiču očitno dobro uspele, saj je na 1000 m zmagal pred zmagovalcem zadnjih sredozemskih iger Stjepanom Janičem.


Na tekmi sta se mirnovodašem tokrat pridružila tudi Jernej Korenjak in Anže Šimenc, sicer specialista za spust, ki pa se želita preizkusiti tudi na mirnih vodah. Predvsem Korenjak je bil z nastopom zadovoljen, saj je dosegel četrti čas. Podobno kot Župančiču, se je trening na Madžarskem dobro obrestoval tudi Špeli Ponomarenko, ki je bila najhitrejša med kajakašicami.


Razmerja se niso veliko spremenila niti na 500 m. Župančič je na pol krajši razdalji sicer moral priznati premoč Janiču, vendar je obakrat zanesljivo izpolnil normo. Poleg Špele in Jerneja je normo za nastop na tekmah svetovnega pokala izpolnila še Szilvia Koelloe. Med mladinci je najbolje veslal Dražen Drinčič, ki je izpolnil normo na obeh razdaljah medtem ko so Tea Kralj, Matija Babič in Matej Blaževič dosegli predpisano normo v eni od disciplin.


Pravo vrednost pripravljenosti bo zares možno oceniti šele na mednarodnih tekmah, članskih svetovnih pokalih v Poznanu in Duisburgu in mladinski regati v Piestyanih v maju.