Jošt Zakrajšek državni prvak v kajakaškem maratonu.

0
536

Danes so v Bohinju organizirali osmi mednarodni bohinjski kajakaški maraton, ki je hkrati štel tudi kot državno prvenstvo za člane in mladince. V moški konkurenci se je naslova državnega prvaka razveselil sprinter Jošt Zakrajšek iz tacenskega kluba, med kajakašicami je bila najboljša mladinka domačega kluba Špela Bajrič. Najboljši mladinec v državi je postal Rok Štefič iz kajakaškega kluba Orka, najhitrejši med rekreativci pa je bil Jože Hafner.

Na mednarodni tekmi v kajakaškem maratonu so poleg slovenskih tekmovalcev nastopili tudi predstavniki hrvaških klubov, ki so se zmag veselili tako v mladinski konkurenci kajakašev kot kajakašic. Povsem drugačen je bil razplet v članski konkurenci kajakašev, ki so veslali na progi, dolgi 26.200 metrov. Tu je Jošt Zakrajšek brez večjih težav osvojil še en naslov državnega prvaka, po tem ko je pred enim tednom naslov prvaka osvojil tudi na državnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah tako na 1000- kot 500-metrski razdalji. Na odru za zmagovalce sta se mu tokrat pridružila kolega iz sprinterske reprezentance Alan Apollonio in Simon Blaževič, ki sta osvojila drugo oziroma tretje mesto.

Na nekoliko krajši progi, dolgi 22.500 metrov, so tekmovali mladinci, kjer je zmage na maratonu sicer veselil Jakov Radošević, sicer član hrvaškega kajakaškega kluba Matija Ljubek. Na drugo mesto se je uvrstil Rok Štefič, ki je tako tudi osvojil naslov državnega prvaka med mladinci. Tudi tretje mesto na tekmi je po zaslugi Frana Buljana odšlo na Hrvaško. V razvrstitvi državnega prvenstva je srebrno kolajno osvojil četrtouvrščeni David Franca iz Kajak kanu kluba Žusterna, tretji pa je bil Lenart Ribnikar iz Bohinja, ki je sicer zasedel šesto mesto. Rok Štefič in David Franca sta prvi dve mesti zasedla tudi v konkurenci mlajših mladincev, kjer je bron pripadel Mateju Toplikarju iz Žusterne.

Med mladinkami, ki so nastopile na 18.700 metrov, je bila najboljša hrvaška kajakašica Anamaria Govorčinović, druga je bila predstavnica bohinjskega kluba Špela Bajrič, tretja pa še ena Hrvatica Matea Ljubičić. V državnem prvenstvu je zmaga pripadla Špeli Bajrič, drugo in tretje mesto pa sta osvojili članici KKK Žusterna Metka Volk Štefič in Ula Valentič.   

Med rekreativci si je zmago priveslal Jože Hafner, drugi je bil Tomaž Oven, tretji Hrvat Željko Rogić, četrti pa Martin Mlakar.