Jošt Zakrajšek prvi, Simon Oven tretji na krumlovskem kajakaškem maratonu.

0
436

Kajakaška sezona največjih tekmovanj se je že zaključila, sledi pa serija kajakaških maratonov, ki privabijo številne tekmovalce iz različnih kajakaških disciplin, pa tudi rekreativce. Ta konec tedna so nekateri slovenski tekmovalci nastopili na krumlovskem maratonu na Češkem, kjer so se zelo izkazali. Med kajakaši je Jošt Zakrajšek zmagal, Simon Oven pa je bil tretji. Prireditelji so pripravili tudi tekmo v sprintu po sistemu izpadanja, kjer je Tim Novak zasedel tretje mesto.

Kajakaški maraton v Češkem Krumlovu, ki je bil na sporedu ta konec tedna, je privabil številne ljubitelje kajakaštva, saj se je na Vltavi zbralo več kot 400 čolnov, od enojcev, dvojcev, do turističnih plovil.

V konkurenci kajakašev je na 35-kilometrskem maratonu slavil Jošt Zakrajšek, ki je sicer v cilj priveslal kot sedmi, za šestimi kajakaškimi dvojci. Za njim je nekaj manj kot minuto zaostal nemški kajakaš Andreas Heilinger, tretji pa je bil Simon Oven.

»Proga je bila dolga 35 kilometrov, zbralo pa se je ogromno ljudi, zato je bil start zelo pomemben. Meni je uspel, saj sem se kar kmalu otresel vseh, nato pa večino časa veslal sam. Približal se mi je le en tekmovalec, ki mi je sopihal za vrat in je izkoriščal val kajakaškega dvojca, ki je veslal malce pred mano. Nato je popustil, tako da sem zmagal. Bilo je zelo dolgo, tudi zame,« je po uspešnem nastopu povedal Jošt Zakrajšek, ki sicer slovi kot ljubitelj dolgih in napornih preizkušenj.

V konkurenci mladincev je slalomski prvak z letošnjih mladinskih olimpijskih iger Anže Urankar zasedel peto mesto, Tim Novak pa je bil osmi. Najhitrejši kajakaš v tej konkurenci je bil Italijan Riccardo Mattiello, drugi je bil Čeh Adam Neubert, tretji pa Nemec Nico Paufler.

V konkurenci kanuističnih dvojcev sta startala aktualna svetovna prvaka v spustu na divjih vodah Luka Žganjar in Peter Žnidaršič, ki sta bila peta. Prva štiri mesta so pripadla češkim kanuističnim dvojcem.

Že včeraj pa so priredili tudi sprintersko tekmo na izpadanje, kjer je med kajakaši Tim Novak zasedel tretje mesto. Zaostal je le za Čehoma Tomašem Slovakom in Karlom Slepico. Simon Oven, Anže Urankar in Jošt Zakrajšek so tekmo končali v polfinalnih skupinah.