Jošt Zakrajšek v Španiji znova preverjal svojo pripravljenost.

0
450

Sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek je nastopil na drugi letošnji tekmi v Španiji. Sredi marca je uspešno tekmoval na španskem zimskem prvenstvu v Sevilji, tokrat pa je nastopil na prvi tekmi španskega pokala v sprintu na mirnih vodah, ki je potekala v Trasoni.

Tekmovalec tacenskega kluba Jošt Zakrajšek je začasno prestopil v vrste španskega kluba Club Nautico Firrete, katerega barveje tudi branil na prej omenjenih tekmovanjih v Španiji. Medtem ko je v Sevilji nastopal v kajakaškem enojcu, se je v Trasoni usedel v kajakaški dvojec in četverec skupaj z Oscarjem Carrero Amandijem, s katerim je tudi opravil večino treninga v zimskem obdobju.

Zakrajšek in Carrera sta v drugi kvalifikacijski skupini kajakaških dvojcev na 1000 metrov zmagala s sekundo naskoka pred najbližjima zasledovalcema Telmom Fernandezom Compadrejem in Aitorjem Gorrotxategijem Susperregijem ter se zanesljivo prebila v polfinale. Tudi v polfinalu sta bila v svoji skupini najhitrejša, a le za las, saj sta drugouvrščeno posadko Ruben Millan Rodriguez – Pedro Vazquez Llenin ugnala za vsega stotinko sekunde. V tretjem nastopu – finalu A – je slovensko-španska naveza ciljno linijo prečkala kot sedma. Zmagala sta Francisco Cubelos Sanchez in Javier Hernanz Agueria. Zmagovalca sta bila štiri stotinke hitrejša od Rabla in Pelaya Roze Fonticielle, tretja pa sta bila Ruben Millan Rodriguez in Pedro Vazquez Llenin.

Zakrajšek je nastopil tudi v kajakaškem četvercu na 500 in 1000 metrov. Skupaj s kolegi iz kluba Firrete Oscarjem Carrero Amandijem, Santiagom Cruzom Garcio in Antonion Jorgejem Reyem Agullom je bil uspešnejši na daljši razdalji. V kvalifikacijah so v svoji skupini namreč dosegli najboljši čas, v finalu A pa so zasedli četrto mesto. Le stotinka sekunde jih je ločila od tretjega mesta.

Na 500-metrski razdalji je Santiaga Cruza Garcio zamenjal Francisco Maya Martinez, preostali člani posadke pa so bili isti. Zakrajšek in sotekmovalci so v kvalifikacijski skupini osvojili šesto mesto, kar je zadostovalo za uvrstitev v finale C. V tej tekmi so bili sedmi.