Jošt Zakrajšek v Szegedu enajsti na 1000 metrov.

0
319

Kajakaš Jošt Zakrajšek je na tretji in hkrati zadnji letošnji tekmi svetovnega pokala v Szegedu veslal v finalu B na 1000 metrov. Tu je zasedel drugo mesto in s tem enajsto mesto v skupni razvrstitvi na 1000-metrski razdalji. Kajakašica Anja Osterman je v finalu C na 500 metrov zasedla sedmo, skupno pa 25. mesto.

Zakrajšek je z enajstim mestom dosegel najboljši letošnji rezultat na tekmah svetovnega pokala na 1000-metrski razdalji. Na prvi tekmi svetovnega pokala v Milanu je tekmovanje končal na 14. mestu, pred tednom dni v Račicah pa je bil 17. Nekoliko boljše kot na preteklih tekmah je veslal že v kvalifikacijah in polfinalu, a to vseeno ni bilo dovolj za prvo uvrstitev v finale A v tej sezoni. Poleg Zakrajška je v finalu B veslalo kar nekaj odličnih tekmovalcev in nosilcev kolajn z največjih tekmovanj, med njimi tudi Kanadčan Adam Van Koeverden, ki je na koncu tudi zmagal v finalu B. Zakrajšek je na drugem mestu za njim zaostal za slabe tri sekunde in pol. »Glede na trenutno stanje sem zadovoljen. Veslal sem najbolje, kolikor je bilo mogoče tako taktično kot fizično. Seveda bi si želel, da bi bila hitrost še višja, a sezona se je začela kot se je, od tu je potrebno graditi naprej. Občutki so bili boljši, zaostanek za Adamom Van Koeverdenom pa v dosegljivih okvirih. Glede na prejšnji dve tekmi svetovnega pokala lahko rečem, da je bil narejen delni napredek in da bom šel lahko z boljšimi občutki na evropsko prvenstvo, ki bo drugi vikend v juliju,« je povedal Zakrajšek.

Znova je bil na tej razdalji najboljši Nemec Max Hoff, srebro in bron pa sta si priveslala avstralska reprezentanta Murray Stewart in Ken Wallace.

Drugi dan tekmovanja je nastopila tudi Anja Osterman, ki jo je v prvi tekmi dneva čakal start v finalu C na 500 metrov. S časom 2:06.646 je zasedla sedmo mesto. Za zmagovalko tega finala Milico Starović iz Srbije je zaostala za sedem sekund. V skupni razvrstitvi ji je uvrstitev iz finala C prinesla 25. mesto, zmage na 500 metrov pa se je veselila domačinka Danuta Kozak. Na drugo mesto se je uvrstila Avstrijka Yvonne Schuring, tretja pa je bila Portugalka Teresa Portela. V popoldanskem delu programa je Ostermanova nastopila še v kvalifikacijah in polfinalu na 200 metrov. V obeh nastopih na tej razdalji je zasedla sedmi mesti. V polfinalu je za zmagovalko skupine Sarah Guyot iz Francije zaostala za tri sekunde.

Jutri tekmovalce čaka še zadnji dan tekmovanj v Szegedu. Izmed slovenskih predstavnikov na Madžarskem bo nastopil Jošt Zakrajšek, ki bo veslal na 5000 metrov. Na prvih dveh tekmah v Italiji in na Češkem si je na tej razdalji priveslal dve šesti mesti.

Rezultati: http://results.digicorp.hu/competition/16777302/races