Jošt Zakrajšek za konec deseti v Szegedu.

0
578

S tekmo kajakašev na 5000 metrov se je končala letošnja serija tekem svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Na zadnji preizkušnji tekme v madžarskem Szegedu je nastopil tudi edini slovenski predstavnik v nedeljskih preizkušnjah Jošt Zakrajšek, ki je zasedel deseto mesto.

Kajakaš Jošt Zakrajšek je serijo treh tekem svetovnega pokala, ki so bile v Milanu, Račicah in Szegedu, sklenil z desetim mestom na najdaljši sprinterski razdalji. Za 5000 metrov dolgo progo je potreboval 21 minut in dobrih 16 sekund, nekaj manj kot minuto in pol več od zmagovalca tekme Avstralca Kena Wallaca. Ta je bil skupaj z Nemcem Maxom Hoffom, ki je za njim zaostal za tri sekunde, daleč najboljši na 5000-metrski preizkušnji. Tretjeuvrščeni Argentinec Daniel Dal Bo je za njima namreč zaostal že za več kot pol minute.

Zakrajšek je na prejšnjih dveh tekmah svetovnega pokala na 5000 metrov veslal malce hitreje in tako v Milanu kot v Račicah zasedel šesti mesti. Je pa na Madžarskem, na prizorišču, kjer bo julija potekalo letošnje svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu, s sobotnim enajstim mestom postavil najboljši letošnji rezultat na 1000 metrov. V Szegedu sta nastopila tudi Alan Apollonio in Simon Blaževič v kajakaškem dvojcu, a sta na 500 in 1000 metrov obstala v polfinalu, tekmovala pa je tudi kajakašica Anja Osterman, ki je bila na 500 metrov 25.

Sprinterje na mirnih vodah ob koncu junija čaka evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v Franciji, v prvi polovici junija bodo na evropskem prvenstvu v Brandenburgu tekmovali še člani, teden dni kasneje bodo mladinci in mlajši člani tekmovali na svetovnem prvenstvu v Szegedu, avgusta pa bo Moskva gostila še svetovno člansko prvenstvo.