Jože Vidmar prejel medaljo za hrabrost in požrtvovalnost.

0
394

Naš odlični trener Jože Vidmar je prejel medaljo za hrabrost in požrtvovalnost, ki sta mu jo podelila generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Avgusta je namreč požrtvovalno rešil dvoletnika, ki je padel v Savo. Nagrado je prejel skupaj z Dragaom Glišićem, s katerim sta reševala otroka.

Iz obrazložitve:

2. avgusta 2019 pozno popoldne je občan Dragan Glišić slišal obupano mater, kako kliče na pomoč, ker je njen dvoletni otrok padel v deročo Savo. Ko je stopil bližje k rečni strugi, je v vodi opazil utapljajočega se otroka. Skočil je v vodo in zaplaval proti mestu, za katero je presodil, da bi ga lahko tam prestregel. Klice na pomoč je slišal tudi občan Jože Vidmar, ki je takrat pripravljal kajakaško progo. V vodi je videl Glišića in otroka. Presodil je, da bo Glišić sam izredno težko splaval iz brzic in rešil otroka. Skočil je v vodo, zaplaval proti sredini sotočja in ujel otroka. Zaradi močnega toka je nato le s težavo plaval nazaj proti bregu, vendar je takrat do njega priplaval tudi Glišić. Skupaj sta onemoglega dečka izvlekla iz vode in po strmem skalnem nabrežju odnesla na kopno. Dvoletnik je bil izredno izmučen in posledično odpeljan v Urgentni klinični center Ljubljana na enodnevno opazovanje. Zaradi skorajšnje utopitve ne bo imel nobenih posledic. Dragan Glišić in Jože Vidmar sta ne glede na težavne razmere (na tem delu reke je namreč rečni tok zelo močan, v strugi pa so večje skale in se ustvarjajo vrtinci) hitro  in  požrtvovalno  rešila  otrokovo  življenje,  za  kar  se  jima  podeljuje  medalja  policije  za požrtvovalnost.

Vir: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/102006-medalje-za-hrabrost-in-pozrtvovalnost-prejelo-26-policistk-in-policistov-ter-13-obcanov