Jure Lenarčič tretji v Al Ainu.

0
542

Medtem ko se je del slovenske ekipe slalomistov na divjih vodah na novo sezono pripravljal v Avstraliji in so v Penrithu februarja tudi nastopili na odprtem prvenstvu Avstralije, so se drugi odpravili nekoliko bližje. V Al Ainu kilometre pred novo sezono nabirajo nekateri naši najboljši kanuisti, na čelu z aktualnim svetovnim prvakom Benjaminom Savškom, pa tudi nekaj kajakašev, vključno z mladinskim evropskim prvakom Tinetom Kanclerjem. Večina mladincev in nekaj mlajših članov pa se mudi v francoskem Pauju, ki je v teh dneh prav tako zimsko obarvan, progo je namreč pobelil sneg. V Al Ainu so slalomisti nastopili na testni tekmi, kjer se je s skupnim tretjim mestom izkazal kanuist Jure Lenarčič.

Umetni kanal v Združenih arabskih emiratih v teh dneh gosti slalomiste na divjih vodah, ki so pred snegom in nizkimi temperaturami pobegnili v tople kraje. V Al Ainu so na testni tekmi nastopali predstavniki Slovaške, Češke, Poljske, Rusije, Nemčije in Grčije, pa tudi naši divjevodaši, ki so trenutno tam. Format tekmovanja je bil nekoliko drugačen kot smo ga vajeni, saj so v istem dnevu izvedli dve tekmi, tekmovalci in tekmovalke pa so se na progo podali kar štirikrat. Vsaka izmed tekem je bila namreč sestavljena iz dveh voženj, kjer je na koncu štela boljša vožnja, skupni rezultat dneva pa je dal seštevek rezultata vsake izmed tekem.  

V konkurenci kanuistov je v skupni razvrstitvi najboljši slovenski rezultat dosegel kanuist Jure Lenarčič, ki je bil tretji. Zaostal je le za slovaškim asom Michalom Martikanom in Čehom Michalom Janejem. Lenarčič si je tretje mesto priveslal z najboljšim rezultatom druge tekme. Svetovni prvak Benjamin Savšek je na uvodni preizkušnji sezone zasedel četrto in peto mesto, Klemen Vidmar pa je bil na prvi tekmi sedmi, na drugi pa 22.

Svoje predstavnike smo imeli tudi v konkurenci kajakašev, kjer je za najvišji mesti na obeh tekmah poskrbel Vid Kuder Marušič. Kajakaš tacenskega kluba je zabeležil četrto in sedmo mesto, Simon Brus je bil obakrat deseti, Tine Kancler 12. in 18., Luka Čižman 15. in 17., David Rozman 16. in 21., Izak Jenko pa 22. in 24. V skupnem seštevku dveh tekem se je zmage veselil Poljak Dariusz Popiela, aktualni evropski podprvak iz Tacna.

 

Foto: Facebook Jure Lenarčič