Kajakaši in kanuisti po formo v Penrith

0
509

Ljubljana, 20. januarja (STA) – Po slabih izkušnjah glede zimskih priprav v Južnoafriški republiki se slovenska reprezentanca v kajaku in kanuju letos spet vrača v avstralski Penrith, kjer bo oddelala glavni del treninga pred zelo pomembno – olimpijsko sezono. Ker so slovenski predstavniki na lanskem svetovnem prvenstvu v Augsburgu osvojili manj, kot so pričakovali oziroma eno olimpijsko normo za OI v Atenah v ženski konkurenci, Kajakaška zveza Slovenije ničesar noče prepustiti slučaju, tekmovalcem pa je ponudila kar najboljše pogoje za priprave.


Na olimpijsko progo v okolici Sydneyja bo odpotovala dvanajsterica reprezentantov, nad njimi pa bo bdela trenerska četverica. Med kajakaši je že od začetka decembra na prizorišču Dejan Kralj, po 23. januarju pa se mu bodo pridružili še Andrej Nolimal, Miha Terdič, Uroš Kodelja, Peter Kauzer in Aleš Kuder. V Avstralijo je v začetku leta odpotoval kanuist Dejan Stevanovič, Simon Hočevar, Jošt Zakrajšek in Jurij Korenjak pa bodo bodo odpotovali z ostalo ekipo, tako kot kajakašici Nina Mozetič in Nada Mali.


Po besedah direktorja reprezentanc Andreja Jelenca tekmovalce čaka zelo intenziven trening, velik del bodo namenili tehniki in tekmovalni pripravi. Pogoji za delo so dobri, pravi Jelenc, edini težavi bi lahko predstavljali le vročina in velika gneča na progi. Prav zato se je Kajakaška zveza Slovenije odločila, da bo nekaj terminov za trening rezervirala samo zase. Reprezentanca bo tudi v letošnji sezoni štela po tri tekmovalce v vsaki kategoriji, ki pa bo zagotovo zapolnjena le v kajaku. Trojica se bo nato za olimpijsko mesto borila na prvih treh tekmah svetovnega pokala in evropskem prvenstvu, če bo seveda Slovenija na tekmi svetovnega pokala v grški prestolnici sploh osvojila novo olimpijsko normo.


Že mesec dni po prihodu v domovino tekmovalce čakajo odločilne izbirne tekme v Tacnu in v Solkanu, omenjeni prizorišči pa bosta podali morebitne potnike za olimpijske igre.