Kajakaši so zasedli prvih sedem mest, Žnidaršič-Žganjar prva, Žnidaršič drugi v C1.

0
521

Na reki Vrbas v Banjaluki, kjer bo junija potekalo tudi člansko svetovno prvenstvo, so se spustaši na divjih vodah pomerili na tekmi evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. Slovenski predstavniki so blesteli, saj so osvojili pet kolajn, še posebej pa je bil impresiven pogled na rezultate med kajakaši. Tam so naši tekmovalci namreč zasedli prvih sedem mest.

Tekma evropskega pokala v sprintu na divjih vodah, ki so se je udeležili predstavniki šestih držav, je bila za naše tekmovalce zelo pomembna, saj je štela kot prva izbirna tekma za sestavo reprezentance. Kako resno so vzeli svoj nastop, je bilo jasno ob pogledu na rezultate med kajakaši. Slovenski predstavniki so namreč zasedli prvih sedem mest. Po pričakovanjih je bil najboljši Nejc Žnidarčič, ki je prav na Vrbasu lani v sprintu osvojil naslov evropskega prvaka. S 76 stotinkami zaostanka je drugo mesto pripadlo Simonu Ovnu, tretji pa je bil Anže Urankar. Tik pod stopničkami je preizkušnjo končal Maks Frančeškin, Tim Kolar je bil peti, Vid Debeljak šesti, Tim Novak pa sedmi.

»Odličen začetek sezone. Prva vožnja je bila dobra, v drugi pa sem naredil preveč napak, da bi svoj čas še izboljšal. Slovenci smo zasedli prvih sedem mest in pokazali, da imamo odlično ekipo ter da smo v zimskem obdobju dobro trenirali,« je po tekmi sporočil Nejc Žnidarčič.

V konkurenci dvojcev sta se zmage razveselila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta najbližja zasledovalca Gerharda Schmida in Petra Draxla iz Avstrije prehitela za dobri dve sekundi. Tretja sta bila Hrvata Luka Obadić in Ivan Tolić.

Svoje predstavnike smo imeli tudi med kanuisti. Na stopničke se je uvrstil Peter Žnidaršič, ki je bil drugi. Pred njim je bil Hrvat Igor Gojić, za njim pa še en Hrvat Tomislav Lepan. Luka Žganjar je priveslal na šesto mesto, Simon Hočevar si je sedmo mesto delil s hrvaškim tekmovalcem Luko Obadićem, Matej Hočevar pa je bil 12.

Jutri spustaše čaka še tekma klasičnega spusta, ki bo prav tako štela za izbirno tekmo naše reprezentance. Slovenci bodo na tretji in četrti izbirni tekmi tekmovali doma, saj bosta potekali v okviru državnega prvenstva ob koncu aprila.

 

Foto: Nikola Stanković – Facebook