Kajakaši v ekipni tekmi SP v spustu četrti.

0
564

V švicarski Muoti se nadaljuje svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah. Po četrtkovem naslovu svetovnega prvaka v klasičnem spustu Simon Oven ni imel veliko časa za slavje, saj so že danes tekmovali v ekipni tekmi klasičnega spusta. Slovenski kajakaši Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar so bili četrti.

Ekipna tekma v klasičnem spustu je še posebej med kajakaši postregla z napetimi boji. Prve tri ekipe je namreč ločila manj kot sekunda. Slovenski predstavniki, ki so nastopili v današnji tekmi, Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar, pa so na četrtem mestu zaostali za vsega štiri sekunde. Zmagali so Francozi Paul Graton, Paul Jean in Maxence Barouh, drugi so bili Čehi Adam Satke, Filip Hric in Karel Slepica, ki so zaostali za sedem stotink, tretji pa Nemci Finn Hartstein, Bjorn Beerschwenger in Nico Paufler, ki so za Francozi zaostali za 80 stotink sekunde.

V preostalih kategorijah Slovenija nima ekipe. Med kanuisti so slavili Čehi Ondrej Rolenc, Marek Rygel in Antonin Haleš, pred Nemci in Francozi. V ženskem kajaku in kanuju so bile najhitrejše Čehinje, v kajaku so jim sledile Francozinje in Švicarke, v kanuju pa Italijanke in Francozinje. Med dvojci so z ekipno tekmo najbolje opravili Francozi, drugi so bili Čehi, tretji pa Italijani.