Kanuisti druga najboljša ekipa leta.

0
585

V Ljubljani so danes na prireditvi Športnik leta nagradili najboljše športnike in športnice leta 2018 po izboru slovenskih športnih novinarjev. Glasovalo je 113 članov društva športnih novinarjev Slovenije, ki so s svojimi glasovi na drugo mesto med ekipami leta postavili svetovne podprvake v slalomu na divjih vodah kanuiste Benjamina Savška, Luko Božiča in Anžeta Berčiča.

Omenjena trojica, ki je v na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Riu de Janeiru v ekipni tekmi kanuistov zaostala le za Slovaki, je prejela 25 glasov, medtem ko sta zmagali jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol s 34 prejetimi glasovi. Na tretje mesto se je uvrstila slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu, ki je prejela 16 glasov. Na devetem mestu so po točkovanju za ekipo leto končali kajakaši Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Niko Testen, dobitniki kolajne na evropskem prvenstvu v Pragi.

V glasovanju za športnika leta se je med najboljše uvrstil evropski prvak v slalomu na divjih vodah Peter Kauzer, ki je tokrat zasedel enajsto mesto. Kauzer je sicer že bil izbran za najboljšega slovenskega športnika leta, in sicer leta 2011. Tokrat so se pred njim zvrstili Luka Dončić, Primož Rogljič, Jakov Fak, Jan Oblak, Žan Košir, Adrian Gomboc, Anže Kopitar, Goran Dragić, Boštjan Maček in Matej Mohorič.

V ženski konkurenci je zmagala športna plezalka Janja Garnbret, pred judoistko Tino Trstenjak in teniško igralko Kajo Juvan. Tokrat med najboljšimi slovenskimi športnicami kajakašic ni bilo.