Kauzer in Taljat-Božič na drugi stopnici.

0
443

Penrith – Zadnji dan prve letošnje kajakaške tekme Australia open je bil uspešen tudi za slovensko ekipo. Kajakaš Peter Kauzer in dvojec Sašo Taljat Luka Božič sta osvojila drugi mesti. 

V polfinalu je Kauzer pristal na zadnjem desetem mestu, ki še vodi v finale, saj je ob sicer najhitrejši vožnji dobil kar štiri kazenske sekunde. V finalu pa je za dobro sekundo ob vožnji brez dotika zaostal le za zmagovalcem Nemcem Sebastianom Schubertom. Martin Albreht bi bil sicer dovolj hiter za finale, vendar je v zadnjih vratih dobil dve kazenski sekundi, ki sta ga potisnili na 17. mesto. Janoš Peterlin je končal na 37. mestu.
 
Dvojec Taljat Božič sta že v polfinalu vozila brez napake. Prehitela sta ju le kasnejša zmagovalca Francoza Gauthier Klauss Matthieu Peche. V finalu sta bila še hitrejša, vendar sta zaostala za Francozoma za 14 stotink. Luka Slapšak in Urban Jarc pa sta se uvrstila na 14. mesto. Med kanuistkami, kjer Slovenke niso nastopale, je zmagala mlada domačinka Jessica Fox.
 
Naslednja tekma na avstralski celini, ki se je bodo udeležili tudi naši kajakaši, bo čez dva tedna odprto prvenstvo Oceanije.