Kauzer peti v Augsburgu

0
434

Augsburg, 16. julija (STA) – Na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu je bil od Slovencev ponovno najboljši v tej sezoni 21-letni Hrastničan Peter Kauzer. Po tem ko je trepetal v polfinalu za svojo uvrstitev v veliki finale, ki ga je ujel z desetim mestom, je v finalu pokazal izvrstno vožnjo, drugi najhitrejši čas dneva, in se premaknil na peto mesto. Drugi slovenski predstavnik v finalu Dejan Kralj je osvojil osmo mesto, obe zmagi pa sta ostali doma. Med kajakaši je slavil Fabian Doerfler, med kanuji dvosedi pa naveza Becker/Henze. “Ni kaj, zadovoljen sem. Žal mi polfinalna vožnja ni uspela, kot bi želel.  Za nameček sem si nabral še dve kazenski sekundi, brez katerih bi bil ponovno na stopničkah, toda druga vožnja je bila takšna kot si jih želim,” je po tekmi dejal Kauzer.


V še boljšem položaju po prvi vožnji je bil Ljubljančan Dejan Kralj, ki je držal tretje mesto. Do sredine finalne vožnje mu je kazalo zelo dobro,  potem pa je imel nekaj težav, tudi dva dotika vrat, in vse skupaj ga je odpeljalo na končno osmo mesto. “Šel sem na vse ali nič, kajti le na tak način lahko dosežeš vrhunski rezultat. Ni se mi posrečilo, seveda pa ni konec sveta,” je dejal Kralj.


Selektor Andrej Jelenc je bil zadovoljen z nastopoma obeh finalistov, po koncu tekme pa je dodal: “Ponovno smo imeli dva kajakaša v finalu, s tem smo seveda zelo zadovoljni. Kauzer bi z dvema vožnjama, kot bi bila druga,  ponovno stal na zmagovalnem odru, a tudi peto mesto je dober dosežek.”


Na veliko veselje številnih domačih gledalcev sta obe zmagi ostali doma, poseben podvig pa je uspel nemškim predstavnikom v C-2, saj so vsa tri prva mesta pripadala njihovim kanuistom.


Jutri bodo na sporedu odločilne vožnje kanuistov in kajakašic, tudi s štirimi slovenskimi predstavniki.K-1, moški:


1. Fabian Doerfler (Nem)          188,25 (2)
2. Campbell Walsh (VBr)          190,26 (2)
3. Boris Neveu (Fra)                 191,70 (0)

5. Peter Kauzer (Slo)               192,46 (2)
8. Dejan Kralj (Slo)                  197,22 (4)


C-2, moški:


1. Becker/Henze (Nem)            203,39 (2)
2. Bachmann/Senft (Nem)        212,39 (2)
3. Simon/Simon (Nem)             213,97 (4)

17. Višnar/Jarc (Slo)Več informacij na:  www.kanu-schwaben-augsburg.de