Kauzer zagrozil tekmecem

0
318

L”Argentiere la Besee, 01. julija (STA) – Drugi dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v francoskem L”Argentiere la Beseeju so s kvalifikacijskimi vožnjami začeli kajakaši in kanuistični dvojci. Slovenski predstavniki so ta del tekmovanja uspešno prestali, saj so se prav vsi razen dvojca uvrstili v nedeljski polfinale. Najboljši je bil kajakaš Peter Kauzer, ki je končal na prvem mestu, Dejan Kralj je bil sedmi, Jure Meglič pa 12. Malce je zmanjkalo Aljažu Kulovcu in Simonu Hočevarju v dvojcu, ki sta kvalifikacije končala z 18. časom, v polfinale pa se je prebilo najboljših 15 čolnov.


Dvaindvajsetletni Hrastničan je v vse boljši formi. Po zmagi na zadnji tekmi svetovnega pokala v Seu d”Urgellu je Kauzer tudi v kvalifikacijah EP tekmecem dal vedeti, da bo vnovič skušal zasesti zmagovalni oder. Evropski podprvak iz Tacna 2005 je v prvi vožnji imel četrti čas, v drugo pa je odpeljal najboljšo vožnjo dneva in prehitel vse tekmece. Odlično sta se odrezala tudi preostala dva člana kajakaške ekipe Kralj (+4,61) in Meglič (+6,62), oba sta kvalifikacije končala brez dotikov in skupaj s Kauzerjem napovedala dobro uvrstitev tudi v popoldanski ekipni tekmi.


Kulovec in Hočevar sta bila v prvi vožnji kljub dotiku dve mesti višje, v drugi vožnji pa sta s čistim nastopom dosegla celo malce slabši čas kot v prvi, kar ju je potisnilo dve mesti navzdol in končalo upe po polfinalu, na katerega sta po dobrih nastopih v svetovnem pokalu po tihem tudi računala. Najhitrejša sta bila Slovaka Peter in Pavol Hochschorner, ki sta slovensko posadko prehitela za 24,27 sekunde, za najboljšo 15-erico pa sta Slovenca zaostala dobri dve sekundi in pol.


Popoldne bodo kajakaši in dvojci nastopili na ekipnih tekmah, Slovenci pa bodo svoje moštvo imeli le v 3xK-1, kjer bodo Kralj, Kauzer in Meglič branili zlato z lanskega EP v Tacnu.


V nedeljo bodo slovenske barve v polfinalih poleg omenjenih kajakašev branili še kajakašica Nina Mozetič ter kanuista Dejan Stevanovič in Jošt Zakrajšek, medtem ko je mladi kanuist Marko Mihelič – tako kot dvojec Hočevar/Kulovec – že končal prvenstvo.