KKK Čatež prvi državni prvak v dragon boatu.

0
604

V svetu že zelo priljubljena kajakaška disciplina “zmajevega čolna”, oziroma dragon boata, je potrkala tudi na slovenska vrata. Danes je Ljubljana namreč gostila prvo državno prvenstvo v tej disciplini, in sicer na Ljubljanici pri Prulskem mostu. Uvodnega prvenstva, ki je sicer potekalo ob zelo nizkih temperaturah, so se udeležili predstavniki KKK Čatež, KKK Krško, KK Simon, KKK Ljubljana, KK Soške elektrarne, pa tudi predstavniki SUP kluba. Šest ekip se je najprej pomerilo v vožnji na čas, katere rezultati so bili potrebni za določitev parov, ki so se nato pomerili v dvobojih na izpadanje. Na startu sta bili tudi mladinski ekipi KK Soške elektrarne in KK Simon, v absolutni konkurenci pa so se za premierni državni naslov pomerili predstavniki SUP kluba in KKK Čatež. Na koncu je slavila ekipa iz Čateža, drugo mesto so si priveslali predstavniki SUP kluba, tretji pa so bili člani KK Simon.


V soboto, 18. novembra, smo se v hladnem jutru dobili na reki Ljubljanici in izpeljali prvo državno prvenstvo v zmajevem čolnu oziroma kot so v tujini znani Dragonboat. Ta zanimiva kajakaška panoga je začela svoj pohod okoli sveta na daljnem vzhodu in se sedaj že dobro razširila tudi na Evropo. To soboto smo lahko videli, zakaj. Tekmovanje, ko čoln požene tudi do 20 veslačev, je atraktivno za gledalce, pa tudi dovolj enostavno za tekmovalce, da lahko konkurenčno tekmujejo tudi brez posebnega treninga. 200-metrska razdalja pa je ravno prava dolžina, da gledalec lahko spremlja čolne od starta do cilja, tekmovalci pa dajo resnično vse od sebe.

Vse to smo v soboto lahko videli v živo. Sedem ekip se je pomerilo med seboj najprej v tekmi na čas in potem še v boju na izpadanje. Nekaterim je bilo videti, da so iz kroga v krog boljši in bolj usklajeni, druge, predvsem mlajše, je začel premagovati mraz. Tako smo sklenili, da bo naslednje leto tekma najkasneje v oktobru še raje pa septembru ali avgustu.

 

Rezultati:

1.mesto KKK Čatež, v sestavi: Matjaž Avšič, Boris Irt, Mitja Oštrbenk, Frenk Les, Vid Oštrbenk, Maj Oštrbenk, Lea Volk, Hana Ilijaš, Aleš Musič; Stojan Volk, Nik Pinterič, Jan Irt, Milan Jamnik, Jakob Stojanovič, Ljubiša Stojanovič, Boštjan Avšič.

 

2.mesto SUP klub Ljubljana, v sestavi: Vanja Matjaž, Denis Matjaž, Maša Matjaž, Mihaela Tertinek, Damjan Možina, Bruno Bračko, Peter Žnidaršič, Neža Jarc, Matic Ajdič, Sara Boštjančič, Natalija Fon Boštjančič, Branko Kosi, Gašper Hribške, Samantah Konec, Sandra Boštjančič.

 

3.mesto KK Simon, v sestavi: Urban Novak, Simon Hočevar, Peter Gale, Nika Hočevar, Tanja P. Hočevar, Mare Ambrož, Anže Zupan, Gašper Plestenjak, Urška Lampič, Mitja Černilec, Žiga Lin Hočevar.

 

4. mesto KKK Krško, v sestavi: Dejan Držanč, Jakob Stanič, Jan Pustovrh, Maša Račič, matija Preskar, Tim Kovačič, Jaka Kovačič, Nika Ozimc, Taj Kevin Bizjak, Tilen Zorko, Simon Škof Ojeda, Marko Obradovič, Matej Malus, Nia Karin Bizjak.

 

5. mesto KKSE

 

6. mesto mešani klub KK SIMON in KKK Ljubljana

 

Med mladinci pa sta se pomerili le dve ekipi, in sicer KK Soške Elektrarne in Kanu klub Simon.

 

1.mesto Kajak klub Soške elektrarne, v sestavi: Matevž Manfreda, Gašper Manfreda, Rok Maver, Jaka Hvala, Jure Kragelj, Tjaš Velikonja, Atej Zobec Urbančič, Val Stevanovič, Matija Pavlič, Roberto Caharija, Domen Pavšič, Rok Žnidarčič.

 

2.mesto Kanu klub Simon mladinci, v sestavi: Eva Alina Hočevar, Zara Halec makovec, Martin Gale, Brina Zupan, Nejc Gradišek, Mojca Kunc, Lara Gale, Ema Lampič, Matevž Kunc, Jan Gril, Mohor Hrovatičem, Maksimiljan Marušič.

 

Med premorom tekmovanja so se pomerili še kajakaši na razdalji 200 metrov. Nastopilo je 7 kajakašev in kajakašič. Predstavniki KKK Krško so tu premočno zmagali in osvojili vsa tri prva mesta.

 

Rezultati K-1 moški:

  1. Tilen Zorko
  2. Simon Škof Ojeda
  3. Tim Kovačič
  4. Jaka Kovačič
  5. Žan Gradišek
  6. Lovro Bitenc

 

Rezultati K-1 ženske:

  1. Klara Frančeškinž

 

 

Jakob Marušič