Koper gostil državno prvenstvo v morskem kajakaštvu in tekmo v SUP-u.

0
586

Na zadnjo novembrsko soboto se je 40 tekmovalcev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Madžarske pomerilo na tretjem odprtem državnem prvenstvu v morskem kajakaštvu in mednarodni tekmi v veslanju stoje (SUP) za Pokal Kopra. 16-kilometrska preizkušnja je potekala med Bernardinom in koprskim mestnim kopališčem.

 

Med člani v konkurenci kajakašev je bil najhitrejši madžarski tekmovalec, nosilec več kolajn s svetovnih prvenstev in specialist za kajak na dolgih razdaljah, Adrian Boros, s časom 1:07:57. Prvo mesto je le za las zgrešil Slovenec Jošt Zakrajšek, član Kajak kanu kluba Tacen, tretje mesto pa je prav tako zasedel Slovenec, kajakaš Kajak kanu kluba Ljubljana, Simon Oven. Oba tekmovalca, ki prav tako dosegata zavidljive uspehe na mednarodnih tekmah, sta osvojila prvo in drugo mesto v razvrstitvi državnega prvenstva, tretji pa je bil Anže Urankar (Kajak kanu klub Ljubljana).

Med mladinci so se izkazali madžarski tekmovalci kajakaškega kluba Tolna, ki so osvojili vsa tri prva mesta. Zmagal je Balint Nazsonyi, drugi je bil Tamas Keresztes, tretji pa Patrik Puskas. Četrto mesto si je priveslal član KKK Orka Rok Štefič, ki je tako osvojil naslov mladinskega državnega prvaka v morskem kajakaštvu. Drugo mesto v razvrstitvi mladinskega državnega prvenstva je pripadlo Vidu Oštrbenku (KKK Čatež), tretji pa je bil Matej Madruša (KKK Orka).

Za naslove državnih prvakinj so se pomerile tudi kajakašice, in sicer v članski konkurenci. Po uri in sedemintridesetih minutah veslanja je do zlate kolajne priveslala Lea Prodan, članica KKK Žusterna, druga je bila Kristina Perič iz ankaranske Orke, tretje mesto pa je zasedla Eva Ferjan (KKK Tacen).

 

 

Vsi rezultati so na voljo na tej povezavi