KZS je Petru Kauzerju za izjemne športne dosežke podelila zlato plaketo.

0
427

Olimpijski podprvak Peter Kauzer je danes v Ljubljani prejel zlato plaketo Kajakaške zveze Slovenije, najvišje priznanje vodilne kajakaške organizacije pri nas. Hrastničan je priznanje prejel za vrhunske športne dosežke in prispevek k razvoju kajakaštva.

V Ljubljani je danes potekalo zasedanje skupščine Kajakaške zveze Slovenije, na katerem so se zbrali delegati klubov, vključenih v Kajakaško zvezo Slovenije. Ker pravilnik o nagrajevanju predvideva, da zlato plaketo KZS podeljuje izključno skupščina, je Peter Kauzer za izjemne športne dosežke, ki jih je kronal lani z osvojitvijo srebrne kolajne na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, priznanje prejel danes in ne lani v okviru prireditve Kajakaš leta 2016, kjer pa so lahko podelili srebrno plaketo dr. Aleksu Leu Vestu in bronasto plaketo Petru Kauzerju starejšemu.

Poleg podelitve zlate plakete Petru Kauzerju so delegati potrdili poročila za leto 2016 in sprejeli načrt dela za leto 2017. Na pobudo generalnega sponzorja Kajakaške zveze Slovenije, družbe Holding Slovenske elektrarne d.o.o., je bil v predsedstvo imenovan Matic Naglič, ki je zamenjal dosedanjega člana dr. Tomaža Štoklja. Predsednik KZS mag. Andrej Ribič se je Tomažu Štoklju, kljub njegovi odsotnosti, zahvalil za prispevek v delu predsedstva KZS.

 

Iz obrazložitve:

Da se bo zapisal kajakaštvu, je bilo Petru Kauzerju položeno že v zibelko. Vrhunski slalomist na divjih vodah je bil že njegov oče, ki kot trener ves čas skrbi za njegov kajakaški razvoj.

Osvajanje kolajn na velikih mednarodnih tekmovanjih je Peter začel v mladinski konkurenci na svetovnem mladinskem prvenstvu leta 2000 v Bratislavi, ko je skupaj s kolegi osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka. V obdobju naslednjih šestnajstih tekmovalnih sezon je osvajal posamične in ekipne kolajne na svetovnih ter evropskih prvenstvih v slalomu na divjih vodah. Med osvojenimi kolajnami je osem kolajn na evropskih prvenstvih in pet kolajn na svetovnih prvenstvih. Med njimi sta tudi dva naslova svetovnega prvaka in naslov evropskega prvaka v posamični članski konkurenci. Trikrat je bil tudi skupni zmagovalec svetovnega pokala. Peter je bil udeleženec in med favoriti za kolajne na olimpijskih igrah v Pekingu, Londonu in Riu de Janeiru. Na slednjih je z osvojitvijo srebrne olimpijske kolajne dosegel svoj največji športni uspeh.

Kajakaška zveza Slovenije za izjemne tekmovalne uspehe ter zasluge za širitev in razvoj kajakaškega športa podeljuje Petru Kauzerju zlato plaketo Kajakaške zveze Slovenije.