Le Cankarjeva med deseterico

0
558

Dijon, 21. julija (STA) – Slovenski spustaši drugi dan evropskega prvenstvu v francoskem Chalauxu niso imeli preveč uspeha. Na težki progi so se danes v sprintu merili člani, slovenski tekmovalci pa so zabeležili le eno uvrstitev med najboljših deset. To je uspelo kajakašici Lučki Cankar, ki je tekmo v narodnem parku Morvan končala prav na 10. mestu. Zlato si je zanesljivo priveslala Čehinja Michala Strnadova, ki je tekmice prehitela za več kot pet sekund, druga je bila Francozinja Natahlie Leclerc, tretja pa Nemka Sabine Fuesser.


Med kanuisti je slavil vodilni že po prvi vožnji Italijan Vladi Panato pred Francozom Stephanom Santamario in Hrvatom Igorjem Gojičem, edini slovenski predstavnik Borut Horvat je pristal na 14. mestu. Podobne uvrstitve kot Horvat so Slovenci dosegli tudi v kajaku. Še najboljši je bil Nejc Žnidarčič, na uvodu sezone svetovnega pokala je v tej disciplini dosegel celo drugo mesto, s 16. mestom. Ob dokaj majhnih zaostankih je štiri mesta nižje končal Jernej Korenjak, Pavli Kuralt je bil 23., Andrej Oglajner pa 27. Zmago sta si razdelila Francoz Eric Jolit in Nemec Florian Wohlers, bron pa je pripadel vodilnemu po prvi vožnji Tomašu Slovaku.


V konkurenci dvojcev Slovenci niso imeli svojega čolna, najhitreje pa sta s progo opravila Francoza Didier in Momot. Drugo mesto sta osvojila Slovaka Sutek in Grega, tretje pa Francoza Leblon in Silotto.


Jutri je na prvenstvu prost dan, v soboto pa tekmovalke in tekmovalce tako v članski kot mladinski konkurenci čaka klasični spust.


Izidi:
– moški:
– C-1:
 1. Vladi Panato (Ita)                          3:51,84
 2. Stephane Santamaria (Fra)           +   0,15
 3. Igor Gojič (Hrv)                                   1,41
..
14. Borut Horvat (Slo)                           13,40


– K-1:
 1. Eric Jolit (Fra)                                3:29,11
 2. Florian Wohlers (Nem)                  +   0,
 3. Tomaš Slovak (Češ)                           0,38
..
16. Nejc Žnidarčič (Slo)                            6,96
20. Jernej Korenjak (Slo)                       10,50
23. Pavli Kuralt (Slo)                              12,81
27. Andrej Oglajner (Slo)                      20,49


– C-2:
 1. Didier/Momot (Fra)                        3:47,14
 2. Sutek/Grega (Slk)                         +   1,78
 3. Leblon/Silotto /Fra)         &nbsp