Leban Parada – Kupsch sedma na MEP v Beogradu, Manfreda v nedeljo v dveh finalih A

0
380

Mladi sprinterji ta konec tedna tekmujejo na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Beogradu. Danes smo videli tri slovenske nastope. Santiago Leban Parada in Tjaš Til Kupsch sta bila med kajakaškimi dvojci na 1000 metrov sedma, Tit Faletič je priveslal na končno 15. mesto med kajakaši do 23 let na 1000 metrov, Matevž Manfreda pa si je z zmago v polfinalni skupini priboril nedeljski finale A na 200 metrov.

Evropsko prvenstvo za tekmovalce in tekmovalke do 18 in 23 let je slovenski ekipi prineslo kar nekaj lepih rezultatov. V sobotnem finalu mladinskih kajakaških dvojcev na 1000 metrov sta bila odlična Santiago Leban Parada in Tjaš Til Kupsch, ki sta v cilj svojega prvega mladinskega prvenstva v skupnem čolnu priveslala kot sedma. Za zmagovalcema 1000-metrske preizkušnje sta zaostala za šest sekund. Zmagala sta Italijana Federico Zanutta in Luca Micotti, druga sta bila Madžara Botond Szakacs in Peter Samu, tretja pa Čeha Lukaš Hrabek in Jakub Niebauer.

V finalu B kajakašev do 23 let na 1000 metrov je veslal Tit Faletič in v cilj priveslal kot šesti, kar mu je prineslo končno 15. mesto. Zlate kolajne se je veselil Avstrijec Timon Maurer, drugi je bil Nemec Jakob Kurschat, tretji pa Španec Alex Graneri.

Popoldne je v polfinalu na 200 metrov veslal Matevž Manfreda in v svoji polfinalni skupini zmagal pred Turkom Emircanom Ayaklijem in Bolgarom Georgijem Nikolovom. Manfreda je imel drugi čas med vsemi polfinalisti.

V nedeljo bo Matevž Manfreda veslal v dveh finalih A, in sicer na 500 in 200 metrov, v finalu A na 200 metrov bo nastopila Mia Medved, ki jo pred tem čaka še finale B na 500 metrov. V finalu B na 500 metrov bosta veslala še Leban Parada – Kupsch in Tit Faletič.

REZULTATI: https://timetable.europecanoeevents.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

PRENOS: https://www.youtube.com/CanoeEurope

Foto: Igor Vujanović / Srbska kajakaška zveza