Luka Božič tretji v Bratislavi.

0
576

Kanuist Luka Božič je na drugi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Bratislavi priveslal do zmagovalnega odra in se veselil bronaste medalje. V finalu sta veslala še Benjamin Savšek, ki je bil deveti in Eva Terčelj, ki je bila osma.

Primorski kanuist Luka Božič je še drugi vikend zapored odlično nastopil na tekmi svetovnega pokala. Pretekli konec tedna v Londonu so se mu zmagovalne stopničke za las izmuznile, tokrat pa sta s progo na Slovaškem bolje opravila le Nemec Franz Anton in domačin Matej Benuš. Zmagovalec je za progo potreboval 96.02 sekund, drugouvrščeni Benuš je zaostal za 30 stotink sekunde, Luka Božič na tretjem mestu pa za 1,30 sekunde.

V finalu je nastopil tudi Benjamin Savšek, ki pa je po težavah in 100 kazenskih sekundah tekmo končal na devetem mestu. V polfinalu je veslal tudi Anže Berčič, a s 23. rezultatom polfinala tekmo sklenil v tej fazi tekmovanja.

Še tretjič letos je v finalu ene izmed največjih mednarodnih tekem veslala kajakašica Eva Terčelj. V petkovih kvalifikacijah je bila druga, v sobotnem polfinalu pa si je priveslala deveto mesto in s tem finalni nastop. V odločilni vožnji dneva je naredila tri dotike, ki so ji prinesli šest kazenskih sekund, doseženi čas pa je zadostoval za osmo mesto. V polfinalu je veslala tudi Ajda Novak in bila na koncu 29. Zmage med kajakašicami se je veselila Avstrijka Corinna Kuhnle, druga je bila Novozelandka Luuka Jones, tretja pa Nemka Ricarda Funk.

V nedeljskem polfinalu kanuistk bomo spremljali Evo Alino Hočevar in Aljo Kozorog, med kajakaši pa Petra Kauzerja, Nika Testena in Martina Srabotnika.