Maks Frančeškin ter brata Oštrbenk pri vrhu skupne razvrstitve ECA pokala v spustu.

0
248

Nekaj spustašev na divjih vodah se je v teh dneh mudilo na Češkem, kjer so organizirali še zadnje letošnje tekme v okviru ECA evropskega pokala v spustu na divjih vodah, hkrati pa tudi prvič serijo ECA evropskih pokalov v spustu za mladince. V skupni razvrstivi mladincev je zmagal kajakaš Vid Oštrbenk, ki je bil v absolutni konkurenci drugi, med člani je bil Maks Frančeškin tretji, Vid in Maj Oštrbenk pa sta bila med mladinci v dvojcu skupno druga.

Letošnja serija ECA evropskih pokalov v spustu na divjih vodah se je začela aprila v Skopju, tekmovalce nato vodila na Kolpo in v Banjaluko, zaključila pa se je s preizkušnjama v Čeških Budejovicah in Roudnicah. V skupni razvrstitvi lahko najdemo precej Slovencev, a so nekateri nastopili le na tekmi na Kolpi. V absolutni konkurenci se je s končnim drugim mestom med kajakaši izkazal Vid Oštrbenk, letošnji evropski mladinski podprvak, tretji pa je bil Maks Frančeškin. Zmagal je Bošnjak Darko Savić. Vid Debeljak je bil skupno 14., Matic Firm 30., Nejc Žnidarčič 49., Anže Urankar 54., Simon Oven 55., Tim Novak 57., Vid Svetina 61., Urban Novak 63., Aljaž Dimič 66., Gregor Sedeu pa 73.

Med kajakašicami je bila Živa Jančar četrta, Naja Pinterič osma, Lea Novak 20., Ana Šteblaj pa 22. V kanuju se je Maj Oštrbenk uvrstil na enajsto mesto, Matej Hočevar na 30., Martin Gale na 35. in Nejc Gradišek na 36. Med dvojci sta bila v absolutni konkurenci Vid in Maj Oštrbenk peta.

Slednja sta v mladinskem ECA evropskem pokalu, ki je bil izveden v preteklih dneh na Češkem, osvojila drugo mesto, s skupno zmago pa se je med kajakaši izkazal Vid Oštrbenk. Maj Oštrbenk je bil med kanuisti skupno šesti, Živa Jančar je bila deseta med kajakašicami, v tej konkurenci pa je tekmovala tudi Ana Šteblaj in bila petnajsta.

Slovenski spustaši so veslali zelo dobro na vseh tekmah, na katerih so startali. v zadnjih preizkušnjah na Češkem, je Maks Frančeškin v Čeških Budejovicah zmagal in bil tretji, v Roudnicah pa zasedel deveto in osmo mesto. V Roudnicah je bil med kajakaši najhitrejši Vid Debeljak, ki je bil dan kasneje še drugi, Vid Oštrbenk pa je v Roudnicah zasedel drugo in tretje mesto, medtem ko je bil v Čeških Budejovicah sedmi. Na stopničke tekme v Roudnicah sta se v dvojcu uvrstila Maj in Vid Oštrbenk, ki sta bila druga in tretja, v Budejovicah pa sta bila deseta. Maj Oštrbenk je v kanuju zabeležil še 24., 25., osmo in 13. mesto. Med kajakaši je bil na zadnji tekmi Matic Firm 20., med kajakašicami pa sta slovenske barve zastopali Živa Jančar (26., 18., 19., 15. mesto) in Ana Šteblaj (28., 25., 23. in 19. mesto).

Foto: kanoe.cz