Matevž Manfreda za konec olimpijskih upov v Bratislavi šesti na 200m.

0
332

Na Slovaškem se je s preizkušnjami na 200 metrov zaključila letošnja izvedba olimpijskih upov v sprintu na mirnih vodah. Na tekmovanju, na katerem so nastopali mladi tekmovalci in tekmovalke iz 36 držav, so se z nekaj uvrstitvami izkazali tudi mladi Slovenci. Zadnji dan je bil Matevž Manfreda šesti na 200 metrov med kajakaši do 15 let.

Matevž Manfreda je v kvalifikacijah 200-metrske tekme v svoji starostni skupini v cilj priveslal kot tretji in se tako brez težav uvrstil v polfinale. Tam je bil nato najhitrejši izmed vseh kajakašev na startu polfinalne skupine in prišel do nastopa v finalu A. S sekundo zaostanka za zmagovalcem velikega finala je osvojil končno šesto mesto. Zmagal je Srb Aleksandar Jovanović, pred Poljakom Jaroslawom Kajdankom in Nemcem Florianom Zapfom. V isti starostni kategoriji je veslal tudi Rok Maver, ki je bil v kvalifikacijski skupini šesti, v polfinalni pa deveti.

V finale B kajakašic do 16 let se je uvrstila Manca Mikelj, ki je na koncu v tem finalu zasedla sedmo mesto, skupno pa 16. Tako v kvalifikacijah kot v polfinalni skupini je imela peti čas. V finalu A je najhitreje veslala Madžarka Anna Maro, druga je bila Ukrajinka Ivana Diačenko, tretja pa Kanadčanka Toshka Besharah.

Med kajakašicami do 15 let sta na 200 metrov veslali dve Slovenki. Tia Franca se je s šestim časom kvalifikacijske skupine prebila v polfinale, kjer pa je nato z osmim rezultatom tudi sklenila svoje nastope. Tudi Tjaša Mikelj se je uvrstila v polfinale, kamor je prišla s petim rezultatom kvalifikacijske skupine. V polfinalu je bila nato šesta.

Tretja slovenska kajakašica na Slovaškem je bila Neja Vodopivec, ki je bila v kvalifikacijah kajakašic do 17 let osma. Med kajakaši do 16 let je Jakob Stojanovič na 200 metrov v svoji kvalifikacijski skupini osvojil sedmo mesto, Jan Černe je bil v skupini kajakašev do 17 let osmi, v isti starostni kategoriji pa je Klemen Rajčič v kvalifikacijski skupini v cilj priveslal kot deveti.