Med člani je slavil Simon Oven, med mladinci pa Anže Urankar.

0
533

Na Ljubljanici so danes tekmovalci in tekmovalke nastopili na devetem mednarodnem kajakaškem maratonu. Udeleženci in udeleženke so bili razdeljeni v več starostnih kategorij, ki so morale preveslati različno število krogov. Med člani je zmagal Simon Oven, med mladinci pa Anže Urankar.

Največ krogov so v okviru ljubljanskega kajakaškega maratona morali preveslati člani in mladinci, ki so nastopili na 22 kilometrov dolgi progi. V članski konkurenci kajakašev je s progo najbolje opravil Simon Oven, predstavnik domačega kluba KKK Ljubljana, ki je prehitel avstrijskega reprezentanta v spustu Gerharda Schmida. Na tretje mesto se je uvrstil Madžar Aklos Pilisi, na četrto pa Peter Samotorčan iz KKK Orka. Med članicami je veslala Ajda Novak, v kanuističnem dvojcu pa sta se na Ljubljanico podala tudi Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

V konkurenci mladincev spustaš Anže Urankar ni imel večjih težav s konkurenti in se veselil zanesljive zmage. Za njim sta se v mirnovodaškem čolnu zvrstila Madžara Patrik Puskas in Balint Bazsonyi, kot četrti pa je v cilj priveslal še en spustaš Tim Novak. Med mladinkami je bila Jana Hočevar boljša od Madžarke Alexandre Ezer, dve tekmovalki pa preizkušnje nista dokončali.

V konkurenci do 14 let (11-kilometrska proga) je med kajakaši zmagal Vid Oštrbenk, pred Harisom Vraničem in Lucianom Otolanijem Craitom, med dekleti do 14 let pa je Maša Račič v cilj priveslala pred Niko Brecelj in Ano Šteblaj. Posebno kategorijo v tej starostni skupini so sestavljali tisti, ki so nastopili v mirnovodaških čolnih. Med kajakaši so prva tri mesta zasedli Madžari Mark Widemann, Benedek Bazsonyi in Mate Bali, član KKK Orka Rudi Dujc pa je bil četrti. Med kajakašicami sta bili na vrhu Madžarki Krisztina Miklosa in Dorina Puskas, Ajda Dujc je odstopila.

Na 5,5 kilometra so nastopili mlajši od 12 let. V slalomskem čolnu je bil med kajakaši najboljši Anže Marinko, pred Jakobom Stojanovičem in Simonom Škofom Ojedo, pri kajakašicah pa je zmagala Naja Pinterič pred Lejo in Nino Sušin. V mirnovodaškem čolnu sta v konkurenci dečkov prvi dve mesti osvojila Madžara Raul Nagy in Akos Kerner, tretji pa je bil Jan Štefič. Med deklicami je bila Hana Iljaš tretja, za Madžarkama Zsofio Szabo in Lili Eross.

Rekreativci in veterani so nastopili na 11 kilometrov. Med veterani je slavil Nemec Jesko Klammer, pred Jožetom Hafnerjem in Mischo Kellnerjem, med rekreativci pa Jure Kalan, pred Marjanom Zgoncem in Borutom Hafnerjem. V ženski konkurenci rekreativk je nastopila Nataša Bregar, v rekreativnem kajakaškem dvojcu pa Jana Marinko in Aleš Novak. Z močnim tokom reke Ljubljanice se je spopadel tudi veslač stoje Aljaž Požeš.

 

Rezultati:  www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Ljubljanski_kajakaški_maraton_2015_mb3r.pdf

Fotogalerija: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/galerija-18185-a-p