Med najboljšimi športniki Slovenije tudi slalomisti.

0
525

Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je na tradicionalni prireditvi Športnik leta, ki je bila tokrat zaradi razmer precej drugačna kot sicer, nagradila najboljše športnike in športnice leta 2020. Med najboljšimi so bili tudi naši slalomisti in slalomistke.

Kot vselej tudi letos izbor najboljših športnic in športnikov v državi ni bil enostaven. Po glasovanju športnih novinarjev so med najboljšimi ekipami na drugem mestu pristali zlati kanuisti z evropskega prvenstva v Pragi Benjamin Savšek, Luka Božič in Jure Lenarčič. V isti kategoriji so si kanuistke Alja Kozorog, Eva Alina Hočevar in Lea Novak delile šesto mesto z dvojcem brez krmarja Krebs – Čas.

Za posamični kolajni na članskem evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Pragi pa sta evropski prvak Benjamin Savšek in evropski podprvak Peter Kauzer prejela OKS priznanji za malo statuo.

Za najboljšega športnika leta je bil izbran kolesar Primož Roglič, za najboljšo športnico Anamarija Lampič, najboljša ekipa leta so postali rokometaši, najobetavnejši športnik leta pa atlet Kristjan Čeh.

Čestitke vsem za športne uspehe!