Meglič in Kragljeva kajakaša leta

0
588

Kajakaška zveza Slovenije je izredno uspešno sezono zaključila s tradicionalno prireditvijo Kajakaš leta, ki je bila tokrat v Mednem. Glede na izvrstne rezultate v letu 2010 izbor najboljših ni bil enostaven. V najprestižnejših kategorijah kajakaša in kajakašice leta sta slavila evropski posamični podprvak, tretjeuvrščeni z ekipne tekme in tretjeuvrščeni s svetovnega prvenstva v Tacnu Jure Meglič ter bronasta z evropskega prvenstva v Bratislavi in SP v Tacnu (skupaj z Nino Mozetič in Evo Terčelj) Urša Kragelj. Za oba je to prvi naslov najboljših kajakašev v Sloveniji. V preteklih letih sta namreč kraljevala Peter Kauzer in mirnovodašica Špela Ponomarenko.


“Vsaka nagrada je lepa, še posebno po takšni sezoni in v tako ostri konkurenci s Petrom Kauzerjem ter preostalimi. Upam, da bo takšnih priznanj za moje dosežke čim več. Svetovno prvenstvo v Tacnu je bilo prelomnica, sicer pa smo sredi štiriletnega olimpijskega ciklusa. V London 2012 bo šel le en slovenski kajakaš na divji vodah, tisti, ki bo pokazal najboljše nastope. Leto 2011 bo s svetovnim prvenstvom v Bratislavi kvalifikacijsko, sanjsko bi bilo, če bi si že tedaj priveslal olimpijsko vozovnico,” je za Dnevnik povedal Jure Meglič. Naziva najboljše pa je bila vesela tudi Urša Kragelj: »Končno je uspelo tudi meni. Priznanje je glede na rezultate pričakovano. Pred svetovnim prvenstvom 2011 bolj kot o olimpijski normi razmišljam o napredku v tehniki. A normo je treba priveslati že v predolimpijskem letu, da ne bo panike.«


Najboljša mladinka je postala Eva Terčelj, najboljša mirnovodašica Špela Ponomarenko, najboljša tekmovalca na mirnih vodah pa sta bila letos Rok Kuk in Lovro Leban. Priznanja so dobili tudi ostali tekmovalci, ki so na svetovnih in evropskih prvenstvih v letu 2010 osvajali kolajne. Priznanje so tako dobili evropski prvak in bronasti z ekipne tekme na EP Peter Kauzer, njegov moštveni kolega Dejan Kralj, Anže Berčič, Benjamin Savšek in Jure Lenarčič (ekipa kanuistov, ki so na EP mlajših članov osvojili srebrno kolajno), dvakratna svetovna prvaka v spustu Sašo Taljat in Luka Božič, Nina Mozetič za ekipno bronasto kolajno s SP v Tacnu, Simon Brus, srebrni z mladinskega svetovnega prvenstva in zlati z olimpijskih iger mladih, Nina Slapšak za zlato moštveno kolajno na EP mlajših članov, spustaši Jernej Korenjak, Jošt Zakrajšek in Nejc Žnidarčič za kolajne s svetovnega prvenstva v Sortu ter Ajda Novak, Manca Šuštar in Eva Vrevc za spustaško kolajno z MEP v Kraljevu.


Posebna priznanja za dolgoletno delo v kajakaštvu pa so prejeli Marko Kryžanowski, Josip Jalovec, Srečko Masle in Branko Brezigar.


Fotografije:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-8default.asp?s=7&p=71&id=239&u=celo