Mladi slalomisti sezono evropskih pokalov odprli v Italiji.

0
456

Italijanska Valstagna je gostila uvodno tekmovanje ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah, ki so se ga udeležili tudi naši najmlajši divjevodaši iz treh slovenskih klubov.

Med kajakašicami v kategoriji do 16 let je tako v soboto kot nedeljo na stopničkah stala Sara Belingar, ki je bila na prvi tekmi druga, na drugi pa prva. V soboto jo je prehitela le Italijanka Milena Marini, ki se je nato v nedeljo uvrstila tik za slovensko predstavnico.

Na obeh tekmah sta tik pod stopničkami preizkušnjo zaključila kajakaš Urban Gajšek in kanuist Nejc Gradišek, ki sta prav tako veslala v kategoriji do 16 let. V tej kategoriji je med kanuisti Adam Križaj obakrat priveslal na šesto mesto. Med kajakaši do 16 let je bil na prvi tekmi Jan Gril sedmi, Twan Lange osmi, Rok Bezeljak deseti, Jakob Mlakar pa 12. V nedeljo pa so poleg četrto uvrščenega Urbana Gajška v finalu veslali še Rok Bezeljak, ki je bil osmi, Jan Gril je bil deveti, Twan Lange deseti, Jakob Mlakar pa trinajsti.

V konkurenci kajakašev do 18 let se je na obeh tekmah izmed slovenskih predstavnikov najvišje uvrstil Štefan Božič, ki je zasedel peto in sedmo mesto. V soboto je bil Erazem Šavli osmi, Lenart Burgar 13., Andraž Pavšič si je delil 14. mesto s Srbom Pavlom Djorjdevićem, Urban Novak pa je bil 16. V nedeljo sta v finali poleg Šavlija veslala še Andraž Pavšič, ki se je uvrstil na osmo mesto in Lenart Burgar, ki je bil dvanajsti.

Nastopali so tudi naši mlajši tekmovalci do 14 let, kar pa ni uradna kategorija v seriji evropskih mladinskih pokalov. Martin Gale je med kanuisti priveslal na drugo in tretje mesto, Žiga Lin Hočevar pa je bil v nedeljskem finalu peti. Med kajakašicami do 14 let je Asja Jug zasedla drugo in tretje mesto, v nedeljo je bila tretja tudi Neja Velišček, ki je bila v soboto peta. Ula Skok se je iz Italije vrnila s četrtim in desetim mestom, Zarja Turk s četrtim in šestim, Gaja Bitenc je bila peta in sedma, Brina Zupan šesta in deveta, Ema Lampič pa sedma in deseta. V soboto je v finalu veslala še Neža Jan Stupica in bila osma. Najštevilčnejša slovenska zasedba v konkurenci do 14 let je bila med kajakaši. Jakob Šavli je bil v sobotnem finalu najhitrejši, v nedeljo pa je zasedel šesto mesto. Vid Polenčič je bil v soboto četrti, Žiga Zidar šesti,Matic Ličen enajsti, Atej Zobec Urbančič dvanajsti, Domen Bregar trinajsti, Rene Jeklin 14., Mark Jeklin 16., Domen Pavšič 18., Tut Šenk 20., Enej Grm 21., Dan Demšar Potza 23., Žiga Lin Hočevar 24., Tjaš Velikonja 25., Anže Marinko 27., Jon Šenk pa finalnega nastopa žal ni dokončal. V nedeljo je tik za zmagovalnimi stopničkami ostal Žiga Zidar, ki je bil četrti, Jakob Šavli je bil šesti, Atej Zobec Urbančič enajsti, Rene Jeklin dvanajsti, Matic Ličen trinajsti, Anže Marinko 15., Domen Bregar 17., Žiga Lin Hočevar 18., Jon Šenk 19., Mark Jeklin 21., Domen Pavšič 22., Enej Grm 24., Andrej Jeklin pa 26.

Prihodnja tekma ECA evropskega mladinskega pokala bo 23. in 24. junija v Augsburgu.

 

Foto: Kanu klub Simon Facebook stran