Mladi slalomisti v italijanski Ivreji za svetovne naslove.

0
604

Danes se v Italiji, natančneje v Ivreji, s slovesno otvoritvijo začenja svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Prva tekmovanja bodo sicer na sporedu v torek. Slovenske barve bo zastopalo 19 reprezentantk in reprezentantov.

Italijanska Ivreja, ki je lani gostila tudi tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, kjer so se dobro odrezali naši predstavniki, bo letos prizorišče svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane. Uradni začetek je na vrsti že danes, a prve tekme bodo izpeljali šele v torek.

V torek bodo tekmovališče preizkusili kanuisti, kajakašice, kanuistke in kajakaši v ekipnih tekmah, tako med mladinci kot mlajšimi člani. V sredo se začnejo posamični kvalifikacijski nastopi, in sicer s kanuisti in kajakašicami do 23 let. Popoldne sledijo še kanuistke in kajakaši do 23 let. V četrtek bodo na sporedu kvalifikacije mladincev v konkurenci kajakašic, kanuistov, kanuistk in kajakašev. V petek bodo podelili prve posamične kolajne, in sicer v mešanih dvojcih za mladince in mlajše člane. V petek bo na sporedu tudi preizkušnja v ekstremnem slalomu na divjih vodah. V soboto bomo spremljali polfinala in finala kanuistov in kajakašic v obeh starostnih skupinah in nadaljevanje tekmovanja v ekstremnem slalomu. V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s polfinalnimi in finalnimi nastopi kanuistk in kajakašev v mladinski konkurenci in med mlajšimi člani.

Organizatorji pričakujejo okoli 500 tekmovalk in tekmovalcev iz 50 držav.

 

SLOVENSKA REPREZENTANCA

U23

K1M: Martin Srabotnik, Niko Testen, Vid Kuder Marušič

K1Ž: Eva Jeklin, Zala Zanoškar

C1M: Žiga Taljat, Klemen Vidmar, Tine Kancler

C1Ž: Nina Bizjak, Alja Kozorog

 

MLADINCI

K1M: Vid Oštrbenk, Lan Tominc, Ulan Valant

K1Ž: Eva Alina Hočevar, Lea Novak, Sara Belingar

C1M: Urh Turnšek, Nejc Polenčič, Jaka Bernat

C1Ž: Eva Alina Hočevar, Lea Novak

 

Uradna stran tekmovanja: http://www.ivreaworlds.it/site/it