Mladi sprinterji nastopali na Slovaškem.

0
542

Medtem ko so članski reprezentanti odlično nastopali na tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Poznanju, so mladi sprinterji odpotovali na tradicionalno mednarodno regato Pieštany na Slovaškem, ki vsako leto privabi številne tekmovalke in tekmovalce iz bližnjih in daljnih držav. Na 1000-metrski razdalji sta se zmage veselila Matevž Manfreda in Alen Mugerli.

Primorca Matevž Manfreda in Alen Mugerli sta se izkazala v finalu kajakaških dvojcev na 1000 metrov v konkurenci mlajših mladincev. Ciljno linijo sta prečkala z najboljšim časom, na zmagovalnih stopničkah pa sta se jima pridružila še posadki Poljske in Slovaške. V istem finalu sta veslala še Rok Maver in Jakob Stojanovič ter bila sedma.

Omenjena četverica Manfreda – Maver – Mugerli – Stojanovič je nastopila tudi v konkurenci četvercev na 500 metrov in zasedla četrto mesto. Prva je bila posadka Češke, drugi so bili Slovaki, tretji pa Poljaki.

Slovenska ekipa je zabeležila še nekaj četrtih mest. Četrti na 500-metrski razdalji je bil Matevž Manfreda, Tit Faletič in Jan Markelj sta bila četrta med mlajšimi člani v kajakaškem dvojcu tako na 500 kot 1000 metrov, Markelj pa je bil četrti še na 1000 metrov v K1 med mlajšimi člani. V istem finalu je bil Tit Faletič peti.

Do petega mesta na 500 metrov je priveslal Jan Markelj, in sicer med tekmovalci do 23 let. V istem finalu je bil Tit Faletič deveti.

Kajakašica Manca Mikelj je bila deveta tako na 500- kot 1000-metrski razdalji, skupaj s Tjašo Mikelj pa sta zabeležili še šesto mesto v dvojcu na 500 metrov in sedmo mesto v K2 na 1000 metrov.

 

 

 

Foto: Facebook Aleš Manfreda