Mladi sprinterji pretekli vikend tekmovali v Bohinju.

0
626

Bohinjsko jezero je pretekli vikend pozdravilo mlade sprinterje na mirnih vodah, ki so tekmovali na tekmi slovenskega pokala v sprintu na mirnih vodah. Tokratna preizkušnja je bila vzdržljivostne narave, saj so tekmovali v maratonu, tisti najmlajši so veslali na 2500 metrov, nekoliko starejši na 5000 metrov, najdaljša preizkušnja pa je merila 10.000 metrov. Najuspešnejši so bili predstavniki domačega kluba in kajakaškega kluba iz Žusterne, na zmagovalne stopničke pa so se povzpeli še člani Soških elektrarn, Orke, Čateža, Tacna, Ljubljane, Ankarana, ŠD Kondor Godešič in predstavnik Izraela. Ob najmlajših tekmovalcih in tekmovalkah se je v maratonu preizkusilo tudi nekaj predstavnikov članskih kategorij.

Kajakaši Žusterne so prevladovali v konkurenci mladincev. Na deset tisoč metrski razdalji je bil najboljši David Franca, za njim se je uvrstil Peter Karas, tretji pa je bil Matej Toplikar. Na zmagovalne stopničke se je uvrstila tudi njihova klubska kolegica Metka Volk Štefič, ki je bila v konkurenci mladink na isti razdalji tretja. Pred njo sta v cilj priveslali Mia Medved iz Soških elektrarn in domačinka Taja Smukavec.

V konkurenci starejših dečkov (do 14 let) je prav tako slavil predstavnik Žusterne Klemen Rajčič, drugi je bil Alen Mugerli iz Soških elektrarn, tretji pa predstavnik bohinjskega kluba Jaka Kordež. Na deset tisoč metrov dolgi progi je med starejšimi deklicami zmagala predstavnica Orke Romina Mihalič, pred Manco Mikelj iz Bohinja in Hano Iljaš iz Čateža.

Predstavnica čateškega kluba Naja Pinterič je bila najboljša cicibanka. Na 2500 metrov dolgi progi je za njo v cilj priveslala Ula Skok iz Tacna, tretja pa je bila še ena predstavnica Čateža Tija Iljaš. Med cicibani je bil najhitrejši Tine Karlovič iz Orke, drugi je bil Rene Jeklin, tretji pa Tjaš Velikonja (oba Kajak klub Soške elektrarne).

V konkurenci do 12 let je 5000-metrsko razdaljo najhitreje preveslal Matevž Manfreda iz Soških elektrarn, drugi je bil predstavnik Kajak kanu kluba Žusterna Nik Prodan, tretji pa Jan Štefič iz Orke. V konkurenci mlajših deklic sta za dvojno zmago poskrbeli članici Kajak kanu kluba Bohinj Tjaša Mikelj in Sara Šeničnjak, tretja pa je bila predstavnica Žusterne Tia Franca.

V članski konkurenci kajakašev do 35 let je bil najboljši Izraelec Ron Benjano, drugi je bil Jan Šmit, tretji pa Martin Mlakar (oba KKK Bohinj). Med kajakašicami do 35 let je bila najboljša Katja Mlakar (KKK Bohinj), druga je bila predstavnica Ankarana Barbara Brženda, tretja pa Barbara Novak Erjavec (KKK Bohinj). Med kajakaši v starostni skupini 35–50 je zmagal Darko Logar, drugi je bil Aleš Udovič, tretji pa Robi Mikelj (vsi KKK Bohinj). V konkurenci 50–60 let je prvi v cilj priveslal Jože Hafner (ŠD Kondor Godešič), drugi je bil Tomaž Škerlep (KKK Ljubljana), tretji pa Đorđe Mihajlović (KKK Bohinj).

 

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/REZULTATI_3._TEKMA_SLO_POKAL_BOHINJ,_30_.7_.2016(2)__hQyB.pdf

 

Fotografije: Kajak kanu klub Žusterna (Patricija Bratuša, Mirella Baruca)