Mladi sprinterji tekmujejo v Poznanu.

0
447

Na Poljskem ta konec tedna poteka tekmovanje v sprintu na mirnih vodah »Olimpijski upi«, kjer tekmuje več kot 600 mladih tekmovalcev in tekmovalk iz 36 držav. Med njimi so tudi naši predstavniki, ki so danes z vrstniki tekmovali na 1000-metrskih tekmah. V soboto sledijo preizkušnje na 500 metrov, v nedeljo pa še tekme na 200 metrov.

V konkurenci kajakašev, rojenih leta 2003, je Alen Mugerli v kvalifikacijski skupini priveslal do četrtega mesta in tako napredoval v polfinale, kjer je bil nato znova četrti in za las izpadel iz nadaljevanja tekmovanja. V isti konkurenci je tekmoval tudi Stefano Campagnaro in bil v kvalifikacijski skupini osmi. Zmagal je Kanadčan Craig Johnson, pred rojakom Ianom Gaudetom in Madžarom Raulom Nagyjem.

Med kajakaši, rojenimi leta 2001, je Filip Toplikar v svoji kvalifikacijski skupini priveslal do osmega mesta, Matej Madruša pa je bil v tretji skupini sedmi. V finalu A se je zmage veselil Nemec Moritz Florstedt, pred Madžarom Benedekom Szegvarijem in Dancem Magnusom Sibbersenom.

Predstavnika smo imeli tudi v konkurenci kajakaških dvojcev, kjer sta veslala Černe in Stojanovič. Slovenska naveza je bila tokrat abonirana na osmo mesto, saj sta bila najprej osma v svoji kvalifikacijski skupini, potem pa osma tudi v polfinalu. Zmagal je nemški dvojec Illitz – Dittmar, pred Madžaroma Majoros – Nyerges in Srboma Miletić – Lagundzić.

Med kajakašicami, rojenimi leta 2003, je tekmovala Manca Mikelj, ki je v kvalifikacijski skupini postavila četrti čas, v polfinalu pa je bila nato deveta. Zmagala je Danka Katrine Jensen, pred Madžarko Anno Maro in Slovakinjo Katarino Pecsukovo.

V konkurenci kajakašic, letnik 2002, pa je Neja Vodopivec veslala v drugi kvalifikacijski skupini in ciljno linijo prečkala kot sedma. V finalu A je zmaga po zaslugi Csille Rugasi odšla na Madžarsko, druga je bila še ena Madžarka Vanda Zupko, tretja pa Čehinja Barbora Galadova.

 

Rezultati: http://oh2018.domtel-sport.pl/