Mladim slalomistom štiri skupne zmage v letošnji seriji ECA mladinskega pokala.

0
572

S tekmo v Krakovu se je zaključila letošnja okrnjena serija tekem za ECA evropski mladinski pokal v slalomu na divjih vodah. V skupnem seštevku so bili med najboljšimi tudi naši mladi predstavniki.

Po pravilih za točke ECA štejejo le kategorije U16 in U18, čeprav na tekmovanjih nastopajo tudi mlajši tekmovalci in tekmovalke. Po dve tekmi mladinskega pokala so letos gostili Solkan, Flattach, Roudnice in Krakov.

Za dvojno slovensko zmago med kajakaši sta poskrbela Urban Gajšek in Rok Bezeljak, ki sta zbrala 212 oziroma 199 točk, na tretje mesto v skupnem seštevku pa je prišel Čeh Vojtech Durt. V isti kategoriji je bil Jan Ločnikar sedmi, Lan Tominc osmi, Aljaž Marolt 24., Rok Pistotnik pa 33.

Skupno zmago je dosegel tudi Adam Križaj med kanuisti do 18 let. Na drugo mesto se je uvrstil Italijan Martino Barzon, na tretje pa Poljak Szymon Nowobilski. Maj Oštrbenk je bil deveti, Nejc Gradišek pa 13.

Asja Jug je zmagovalka skupnega seštevka serije tekem med kanuistkami do 16 let. Zbrala je 20 točk več od drugouvrščene Slovakinje Ester Kaliska, medtem ko je bila tretja Nemka Juliane Tewes. Lia Roza Slapernik Švagelj je bila 12.

Daša Grešak pa je zmagala med kajakašicami do 16 let. Za las je ugnala češko tekmovalko Amelie Červenkovo, na tretje mesto pa se je uvrstila Slovakinja Ester Kaliska. Zarja Turk je bila skupno sedma, Neža Jan Stupica pa 23.

Med kanuistkami do 18 let si je Eva Alina Hočevar delila skupno tretje mesto z Američanko Michaelo Corcoran. Pred njima sta se uvrstili Slovakinja Ivana Chlebova in Poljakinja Alicja Bulera.

Tik za najboljšo trojico v skupnem seštevku kajakašic do 18 let se je uvrstila Sara Belingar, ki je bila četrta. Eva Alina Hočevar je zasedla skupno šesto mesto, Helena Domajnko osmo, Zala Zanoškar 14., Hana Ilijaš pa 23. mesto.

Prav tako skupno četrti je bil tudi Martin Gale med kanuisti do 16 let, kjer je bil Tit Šenk 17. Zmagal je Avstrijec Timo Hasslmaier, drugi je bil Čeh Jachym Pollert, tretji pa Hrvat Roko Bengeri.

Med kajakaši do 16 let so vsa tri prva mesta zasedli Avstrijci, in sicer Pauli Preisl, Moritz Kremslehner in Simon Zeitlhofer. Žiga Zidar je bil 37., Jon Šenk 39., Jakob Bajt 43., Matjaž Mavrič 47., Enej Grm 50., Jakob Šavli 52., Igor Suvorov 54., Blaž Mihelič pa 60.

 

Vsi rezultati: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/ecajunior-canoe-slalom-cupoverall-200-p-5k-h.pdf