Mladinci in mlajši člani v Skopju za evropske naslove

0
438

Številčna slovenska reprezentanca mladincev in mlajših članov v slalomu na divjih vodah, bo ta konec tedna nastopila na evropskem prvenstvu, ki ga bo gostilo Skopje. Prvenstvo se bo začelo že jutri s slovesnim odprtjem, med četrtkom in nedeljo pa bodo na sporedu tekmovanja. Nastopilo bo triindvajset slovenskih čolnov.

Po uspešnem svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane, ki je potekalo aprila v Avstraliji in s katerega se je slovenska ekipa vrnila z dvema naslovoma svetovnih podprvakov Luke Božiča in Vida Kudra Marušiča, slalomiste tokrat čaka še nastop na prvenstvu stare celine. Ekipa bo tokrat precej številčnejša kot je bila v Penrithu, s tem pa se odpirajo nove možnosti za še več odličnih rezultatov. Najvišja pričakovanja imajo tekmovalci, ki dosegajo vidne rezultate v članski konkurenci, seveda pa tudi mladinci, kjer slovenski tekmovalci praktično vselej dosegajo lepe rezultate.

Prvi tekmovalni dan prvenstva so predvidene kvalifikacije kajakašev, kanuistov in kanuistk med mladinci in mlajšimi člani, drugi dan sledijo še kvalifikacije za kajakašice in dvojce v obeh starostnih kategorijah, po tem pa še finale za mladince. V soboto bodo znova tekmovali kajakaši in kanuisti ter kanuistke do 23 let, nato bodo na vrsti še ekipne tekme, v nedeljo pa se bo prvenstvo zaključilo s preizkušnjami kajakašic in dvojcev.

 

SLOVENSKA EKIPA:

Mlajši člani (U23):

K1m: Simon Brus, Martin Srabotnik, Matic Štrukelj

C1m: Luka Božič, Blaž Cof, Žiga Taljat

K1ž: Eva Terčelj, Ajda Novak, Nina Bizjak

C2m: Peter Žnidaršič – Luka Žganjar

C1ž: Nina Bizjak

Mladinci:

K1m: Vid Kuder Marušič, Val Manfreda Vidrih, Niko Testen

C1m: Jakob Jeklin, Leon Breznik, Klemen Vidmar

K1ž: Neža Vrevc, Alja Kozorog, Beti Medved

C2m: Jakob Jeklin – Niko Testen, Tine Kancler – Jakob Jež

C1ž: Alja Kozorog

 

 

URADNA STRAN PRVENSTVA: http://euro2014.canoe.mk/