Mladinsko evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah bo potekalo v Avstriji.

0
224

V zadnjih tednih je kajakaško dogajanje res pestro. Po tem ko so pretekli teden slalomisti na divjih vodah tekmovali na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Krakovu, sprinterji na mirnih vodah pa v Plovdivu na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane, ta teden evropsko prvenstvo v Avstriji čaka še mlade spustaše na divjih vodah. Evropsko mladinsko prvenstvo se bo z otvoritvijo začelo danes, jutri pa bodo na sporedu prve tekme.

V Murau, kjer bo potekal večji del prvenstva, je odpotovala tudi slovenska mladinska ekipa, ki je letos precej neizkušena. Člani ekipe namreč še niso tekmovali na največjih mladinskih tekmovanjih, kot so evropska ali svetovna mladinska prvenstva.

V ženski konkurenci bo slovenske barve zastopala Jana Hočevar,  med kanuisti Juš Javornik, ki bo skupaj z Vidom Oštrbenkom združil moči se v kanuističnem dvojcu, med kajakaši pa bo veslala četverica – Vid Oštrbenk, Blaž Anžlovar, Matej Jereb in Matic Firm.

Tekmovalci in tekmovalke se bodo v četrtek in petek merili v posamičnih in ekipnih preizkušnjah klasičnega spusta, v soboto in nedeljo pa jih čakata še tekmi v sprintu na divjih vodah. Klasična tekma bo potekala med Ramingsteinom in Predlitzem, sprinterska pa v Murau. Poleg Slovencev bodo na prvenstvu nastopali še predstavniki trinajstih drugih evropskih držav.

Rezultati bodo na voljo na spletni strani Timinga Mojstrane: http://www.timing-mojstrana.com/