Na Češkem dvojna zmaga za Ovna in Urankarja.

0
376

V Čeških Budejovicah so slovenski spustaši nastopili še na drugi tekmi češkega pokala ta konec tedna in znova dosegli odlične rezultate. Na tekmovanju, kjer so nastopili predstavniki desetih držav, sta v nedeljo med kajakaši na najvišji mesti priveslala Simon Oven in Anže Urankar.

Dobitnika kolajn z letošnjega evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah na Soči sta bila nerešljiva uganka za tekmece na Češkem. V nedeljski sprinterski preizkušnji je med kajakaši s progo najhitreje opravil svetovni prvak v klasičnem spustu Simon Oven, ki je bil pol sekunde hitrejši od klubskega in reprezentančnega kolega Anžeta Urankarja. Slednji je bil prvi v konkurenci kajakašev do 23 let. Na tretje mesto je priveslal francoski reprezentant Maxence Barouh.

Na četrtem mestu je tekmovanje sklenil Maks Frančeškin, Tim Novak je bil deseti v absolutni konkurenci ter peti med kajakaši do 23 let, Vid Oštrbenk je zasedel enajsto mesto ter prvo med mladinci, Urban Novak je bil skupno 27. in drugi med mladinci, Tjaš Til Kupsch je bil 56. in prvi med mlajšimi od 14 let, Gašper Vinkovič pa je bil 81. oziroma tretji med kajakaši do 14 let.

V konkurenci kajakašic se je na sedmo mesto uvrstila Ana Šteblaj, ki je zmagala med mladinkami, Živa Jančar je bila druga med mladinkami ter dvanajsta v absolutni konkurenci, Sara Globokar pa je osvojila skupno 45. mesto in prvo med kajakašicami do 14 let. Zmage med kajakašicami se je veselila Čehinja Martina Satkova, pred rojakinjo Barboro Dimovovo in Avstralko Georgio Collin.

Na tekmi smo imeli še dva predstavnika, in sicer v konkurenci kanuistov. Maj Oštrbenk je priveslal do končnega enajstega mesta, ki mu je prineslo tudi zmago med mladinci, Mark Šteblaj pa je bil 47. oziroma drugi med mladinci. Vsa tri prva mesta so osvojili Čehi. Najhitrejši je bil Vladimir Slanina, na drugo mesto je priveslal Antonin Haleš, na tretje pa Vaclav Kristek.