Na drugi tekmi svetovnega pokala v La Seu d”Urgellu tudi olimpijci.

0
577

Jutri se v španskem La Seu d”Urgellu začenja druga tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Po tem, ko so Peter Kauzer, Benjamin Savšek, Urša Kragelj, Luka Božič in Sašo Taljat prvo tekmo v Italiji izpustili, saj so se ravno vrnili s priprav v Riu de Janeiru, bodo tokrat na startu tekme tudi oni. Prav vsi imajo z olimpijsko progo iz leta 1992 dobre izkušnje. Peter Kauzer je leta 2009 tu prvič postal svetovni prvak, Luka Božič in Sašo Taljat sta bila na istem svetovnem prvenstvu bronasta, Urša Kragelj je zmagala na tekmi svetovnega pokala leta 2012, Benjamin Savšek pa je bil lani tretji. Uspešno je bilo tudi leto 2013, ko je na svetovnem pokalu med kanuisti zmagal Anže Berčič, med kajakašicami pa Eva Terčelj. Oba bosta tekmovala tudi letos.

Med kajakaši bodo poleg Petra Kauzerja veslali še Martin Srabotnik, Martin Albreht in Janoš Peterlin, med kanuisti nas bodo zastopali Benjamin Savšek, Anže Berčič, Jure Lenarčič in Blaž Cof, med kanuistkami Nina Bizjak in Alja Kozorog, med kajakašicami Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak, med dvojci pa Luka Božič in Sašo Taljat.

Program tekme je enak kot doslej. V petek dopoldne kvalifikacije čakajo kanuiste, kanuistke in kajakaše, popoldne še kajakašice in dvojce. V soboto sledijo polfinala in finala kanuistk, kanuistov in kajakašev, v nedeljo pa še polfinale in finale za kajakašice in dvojce.

 

Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah, 2. tekma, La Seu d”Urgell, Španija:

http://www.canoeicf.com/event/2016-icf-canoe-slalom-world-cup-2