Na izbirnih tekmah v Zagrebu še šest končnih odločitev.

0
565

Sprinterji na mirnih vodah so opravili še z drugim tekmovalnim dnem izbirnih tekem, ki so potekale na zagrebškem Jarunu. V nedeljo je bilo izvedenih šest končnih odločitev, in sicer na 200- in 500-metrskih razdaljah.

Med kajakašicami na 200 metrov je v članski konkurenci zmagala Anja Osterman, ki je za progo potrebovala 41 sekund in 98 stotink. Dobri dve sekundi za Ostermanovo je v cilj priveslala Mia Medved, tretja pa je bila Szilvia Kollo. Na isti razdalji so tekmovale tudi mladinke. Najhitreje je do cilja priveslala Taja Smukavec, drugo mesto si je priveslala Manca Mikelj, tretja pa je bila Neja Vodopivec.

Preostale končne odločitve so bile v moški konkurenci. Med člani je v kajaku na 200 metrov zmagal Vid Debeljak, sicer aktualni evropski prvak v sprintu na divjih vodah, drugi je bil Rok Šmit, tretji pa Malin Titorič. Člani so tekmovali tudi na 500-metrski razdalji, kjer je zmagal Simon Blaževič, pred Alanom Apollonijem in Anžetom Urankarjem, svetovnim prvakom v sprintu na divjih vodah.

Na 200 in 500 metrov so veslali še mladinci. Na najkrajši razdalji je bil najuspešnejši Miha Fartek, drugi je bil Jan Markelj, tretji pa Filip Toplikar. Jan Markelj je bil nato najboljši še na 500 metrov, kjer je bil Miha Fartek drugi, Tit Faletič pa tretji.