Na kajakaškem maratonu na Ljubljanici je bil najhitrejši Tim Kolar.

0
451

Kajakaši, kanuisti in kajakašice so se na Ljubljanici v slabih vremenskih razmerah pomerili na kajakaškem maratonu. Med kajakaši je bil najhitrejši Tim Kolar, med kanuisti Blaž Cof, najboljša kajakašica med mladinkami je bila Madžarka Abigel Fauszt, njen rojak Viktor Havasi je bil najboljši mladinec v kajakaški konkurenci, Luka Žganjar pa je bil najhitrejši med mladinci v kanuju.

Tekmovalci, v Ljubljani se jih je zbralo okoli sto, so nastopili na nekoliko drugačni trasi, kot je bilo sprva načrtovano.  Organizatorji so morali tekmovalno progo zaradi hitrega pretoka in visokega nivoja Ljubljanice in pritokov namreč spremeniti, tako da so člani, mladinci in veterani preveslali sedem krogov po 2,7 kilometra, kategoriji turistov in mlajših od 14 let sta preveslali štiri kroge, mlajši od 12 let pa en krog.

V hladnem in deževnem vremenu se je med kajakaši najbolj izkazal predstavnik KKK Ljubljana Tim Kolar, ki je za progo potreboval uro in 40 minut, drugo mesto je osvojil njegov klubski kolega Simon Oven, tretje pa Celjan Pavel Kuralt.

Med mladinci je bil najboljši madžarski kajakaš Viktor Havasi, drugi je bil Blaž Zupan (Nivo Celje), tretji pa Val Manfreda Vidrih iz KKK Tacen. V konkurenci mladink sta nastopili le madžarski kajakašici, kjer je Abigel Fauszt za dobri dve sekundi prehitela Vivien Wiesner.

Med kanuisti se je s časom 1:53:45.48 najbolj izkazal predstavnik tacenskega kluba Blaž Cof, drugi je bil Simon Hočevar (KK Simon), ki je za njim zaostal za dobrih osem minut, tretji pa je bil še en predstavnik KKK Tacen Andrej Črepinšek. Med mladinci je Luka Žganjar (KKK Ljubljana) za skoraj 21 minut prehitel Jureta Kljuna (KKK Simon).

V konkurenci veteranov je zmagal Matjaž Avšič (Čatež), med turisti je bil najhitrejši Peter Kalan (KK Bohinj), med dvojci v konkurenci turistov sta nastopila le Stojanovič in Oštrbenk, med kajakaši do 14 let je bil najboljši Jakob Jež (KK SE), med kajakašicami do 14 let Hana Kerin (Čatež), med kanuisti je v tej starostni kategoriji veslal le Žan Gerčer (KKK Ljubljana), med kajakaši do 12 let je bil najhitrejši Vid Oštrbenk (Čatež), med kajakašicami do 12 let pa je nastopila Zala Zanoškar (KK Nivo Celje), v konkurenci mirnovodašev do 12 let je zmagal Teodor Cotič (Orka), med kajakašicami pa Maša Račič (Krško).

Podrobnejše rezultate lahko najdete v rubriki rezultati.