Na Kolpi veslali tudi slalomisti.

0
323

Poleg spustašev na divjih vodah, ki so se na Kolpi merili na dveh izbirnih tekmah, so na slovensko-hrvaški meji veslali tudi slalomisti. Ti so nastopili v več starostnih kategorijah, od dečkov in deklic pa do članov. V konkurenci kanuistov je bil najboljši Benjamin Savšek, med kajakašicami Alja Kozorog, v konkurenci kajakašev pa je Simon Brus zasedel tretje mesto.

Za popolno slovensko prevlado na tekmovanju, kjer so nastopali predstavniki Slovenije in Hrvaške, so poskrbeli kanuisti, ki niso dovolili nikakršnega presenečenja. Vrh so zasedli kanuisti tacenskega kluba. Zmagal je Benjamin Savšek, pred Anžetom Berčičem in Blažem Cofom, na četrto mesto pa se je uvrstil Jure Lenarčič.

Nekaj manj uspeha so imeli kajakaši, kjer je Celjan Simon Brus zasedel tretje mesto, po tem ko sta bila od njega hitrejša dva hrvaška predstavnika Marko Mrkoci in Ren Korpes. V konkurenci kajakašic v članski konkurenci je s progo Alja Kozorog opravila hitreje od Neže Vrevc. Kozorogova je tako kot Lea Novak in Eva Alina Hočevar nastopila tudi v kanuju, kjer je dosegla najhitrejši čas izmed treh tekmovalk, ki sicer tekmujejo v različnih starostnih kategorijah.

V konkurenci mladincev se je na progi med kajakaši najbolje znašel Teo Karner iz KKK Nivo Celje, drugi je bil član kluba Soške elektrarne Jakob Jež, tretji pa Val Manfreda Vidrih iz Tacna. Med kanuisti je Celjan Urh Turnšek tekmovanje končal pred dvema predstavnikoma KK Soške elektrarne Gašperjem Kovačičem in Aljažem Jugom. Med kajakašicami v konkurenci mladink je zmagala Lea Novak iz Tacna pred dvema kajakašicama KK Ljubljana Tejo Vrbnjak Erbežnik in Jano Hočevar.

Tekmovali so tudi predstavniki v kategoriji dečkov oziroma deklic. V kajaku je bil najboljši Vid Oštrbenk iz Čateža, ki je nastopil še v dvojcu skupaj s svojim bratom Majem, drugo mesto je zasedel Štefan Božič (KK Soške elektrarne), tretje pa Celjan Lan Tominc. Med kajakašicami je novo zmago zabeležila Eva Alina Hočevar (KK Simon), za njo pa sta se uvrstili Zarja Colnar (KKK Tacen) in Živa Brglez (BD Steklarna Hrastnik). Med kanuisti se je med slalomskimi koli najbolje znašel Nejc Polenčič iz KK Soške elektrarne, drugi je bil zmagovalec kajakaške preizkušnje Vid Oštrbenk, tretji pa Juš Javornik (KK Simon).