Na slovenskem pokalu v Tacnu zmagali Terčeljeva, Kauzer, Hočevarjeva in Savšek.

0
606

Zaradi izpada mednarodnih tekmovanj, na katerih bi v teh dneh naši najboljši slalomisti morali loviti vrhunske rezultate, je Kajakaška zveza Slovenije vpeljala članski slovenski pokal, katerega prvo tekmovanje je danes potekalo v Tacnu. Med kajakašicami je bila najboljša Eva Terčelj, med kajakaši Peter Kauzer, med kanuistkami Eva Alina Hočevar, med kanuisti pa Benjamin Savšek.

Pred tremi tedni so slalomisti nastopili na testnem tekmovanju v Tacnu, organiziranem z ustreznimi varnostnimi ukrepi za preprečevanje širjenja Covid-19, danes pa so na savskih brzicah nastopili na prvi tekmi za članski slovenski pokal, ki je bil vpeljan po odpovedi mednarodnih tekmovanj z namenom, da imajo slovenski tekmovalci možnost nastopov vsaj na domačih tekmah.

Tako kot na uvodni tekmi v letošnjem letu je med kajakaši zmagal Peter Kauzer, ki je že v prvi vožnji postavil najhitrejši čas dneva, ki ga ni uspel izboljšati noben izmed tekmecev na startu. Kauzer je bil sicer najhitrejši v obeh vožnjah, od katerih je štel boljši čas. Na drugo mesto se je s sekundo in 26 stotinkami zaostanka uvrstil Celjan Martin Srabotnik, tretji pa je bil predstavnik tacenskega kluba Vid Kuder Marušič, ki je za olimpijskim podprvakom zaostal za dve sekundi in pol.

Tudi v konkurenci kanuistk je še na drugi letošnji tekmi zmagala ista tekmovalka. To je Eva Alina Hočevar, ki je obe vožnji opravila brez kazenskih sekund, Aljo Kozorog, ki je bila druga, pa prehitela za 45 stotink sekunde. Na tretje mesto se je uvrstila Lea Novak.

Med kajakašicami, kjer je tokrat manjkala Urša Kragelj, je zmagala svetovna prvakinja Eva Terčelj, ki je podobno kot Kauzer najboljši čas dosegla v prvi vožnji. Na drugo mesto se je uvrstila Ajda Novak, ki je za klubsko kolegico zaostala za 81 stotink, tretja pa je bila Eva Alina Hočevar.

Kot zadnji so se na progo podali še kanuisti. Tokrat je s progo najbolje opravil aktualni evropski prvak Benjamin Savšek, ki je bil najhitrejši v obeh vožnjah. Na drugo mesto je priveslal bronasti z lanskega svetovnega prvenstva Luka Božič. Za Savškom je zaostal za 93 stotink sekunde. Tretje mesto je zasedel Anže Berčič, ki na uvodni tekmi ni tekmoval.

Prihodnja tekma v seriji članskega slovenskega pokala bo potekala prihodnjo soboto, 20. junija, v Celju.

 

Vsi rezultati: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/tacen-20200613-s-6rz.pdf