Na svetovnem pokalu v Hrastniku zmaga Ovna in tretje mesto Cofa.

0
598

Savske brzice pri Hrastniku so danes gostile tekmo svetovnega pokala v klasičnem spustu na divjih vodah. Med kajakaši se je z zmago izkazal Simon Oven, Tim Novak je bil četrti, med kanuisti pa je do brona priveslal Blaž Cof.

Aktualni svetovni prvak v klasičnem spustu na divjih vodah Simon Oven je tudi na domači tekmi svetovnega pokala, ki je potekala na Savi pri Hrastniku, pokazal, da je v izjemni formi. Po zmagi je povedal: »Bila je zahtevna klasika, saj ni skoraj nič divje vode in je zelo zahtevno, saj moraš celo pot zelo “goniti”. Bilo je težko, ampak mi odgovarja, tako da je šlo. Prvi del je kar zahteven, ker lahko hitro zaideš v kakšne težave, ampak tam je šlo brez težav. V sredinskem delu sem izbral tempo in ga držal vse do cilja. Bilo je dovolj za zmago.«

Na zmagovalnem odru sta se Ovnu pridružila Avstrijec Gerhard Schmid in Francoz Maxence Barouh.

Tudi preostali slovenski kajakaši so tekmovali dobro. Tim Novak je za malo zgrešil zmagovalne stopničke in bil četrti, Nejc Žnidarčič je priveslal na šesto mesto, Vid Debeljak na deveto, Anže Urankar na enajsto, Maks Frančeškin pa na trinajsto mesto.

Tako kot pretekli konec tedna na prvi tekmi svetovnega pokala v Banjaluki je Blaž Cof, sicer aktualni svetovni prvak v sprintu na divjih vodah, osvojil bronasto kolajno. Zaostal je le za Francozom Louisom Lapointom in Čehom Ondrejem Rolencem. »Bilo je zelo težko, sploh v sredini zaradi mirne vode. Začetek je pester, tako da se moraš tam potruditi, potem na mirni vodi pa je treba “gristi”. Res sem se trudil. Na začetku sem imel nekaj težav, ker me je odneslo desno v protitok, tako da sem se mučil, da sem prišel nazaj. Potem sem si rekel, da moram ta čas pridobiti nazaj. Dal sem vse od sebe, tako da je to tretje mesto dobro. Več pričakujem od jutrišnjega sprinta, da bo rezultat še boljši kot danes,« je po nastopu povedal Cof.

V preostalih kategorijah nismo imeli svojih predstavnikov.

Jutri se v Celju, na Špici, obeta pravi spektakel svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah, ki bo hkrati tudi finalna tekma letošnje serije za svetovni pokal. Kvalifikacije sprinta se bodo začele ob 16. uri, ob 21. uri pa bo na vrsti finale. Po koncu tekmovanja sledi še koncert skupine Šukar.