Na svetovnem pokalu v Krakovu do polfinala peterica kanuistov

0
215

Drugi dan tekme za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Krakovu je bil petkov dopoldanski del sporeda namenjen kvalifikacijam kanuistk in kanuistov. V naslednjo fazo tekmovanja je napredovala peterica reprezentantk in reprezentantov.

V dopoldanskih kvalifikacijah kanuistk in kanuistov so s prvo vožnjo uspešno opravili Alja Kozorog, Žiga Lin Hočevar in Luka Božič in si tako zagotovili napredovanje v sobotni polfinale. Preostala slovenska trojica je priložnost iskala v drugi kvalifikacijski vožnji.

V konkurenci kanuistk je Primorka Alja Kozorog zasedla 13. mesto, za najhitrejšo Jessico Fox iz Avstralije pa je zaostala za nekaj manj kot 12 sekund. Naja Pinterič je bila v prvem nastopu 24., na progi je imela štiri dotike, ki so ji prinesli osem kazenskih sekund, Lea Novak pa je bila s 56 kazenskimi sekundami 30. V drugi vožnji je napredovanje v polfinale uspelo Lei Novak, ki je dosegla peti rezultat, Naja Pinterič pa je bila v drugo 15., tako da je obstala v tej fazi tekmovanja. V kvalifikacijah je bila najhitrejša Avstralka Jessica Fox, druga je bila Brazilka Ana Satila, tretja pa Nemka Andrea Herzog.

V moškem kanuju je Žiga Lin Hočevar postavil deveti čas prve kvalifikacijske vožnje za najboljšim tekmovalcem kvalifikacij Špancem Miquelom Travejem pa je zaostal za dobre štiri sekunde. S prvim nastopom je napredoval tudi Luka Božič, ki je bil 16., na progi je naredil dve napaki, ki sta mu prinesli štiri kazenske sekunde. Nejc Polenčič je bil po prvem nastopu 28., zato je moral na progo še v drugo. V drugo je uspel, saj je z devetim časom v polfinale napredoval tudi mladi kanuist solkanskega kluba. Najboljšo trojico kvalifikacij kanuistov sestavljajo Španec Miquel Trave, Britanec Ryan Westley in Italijan Roberto Colazingari.

Danes ob 14. uri se bodo kajakašice in kajakaši pomerili v polfinalnih vožnjah, ob 16.45 sledi finale, ki si ga bo mogoče v neposrednem prenosu ogledati na TV SLO 2.

Spletni prenos in rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/krakow-2024