Naporni dnevi za kajakaše in kanuiste

0
441

Ljubljana, 12. maja (STA) – Kajakaše in kanuiste v prihodnjih dneh čaka naporen urnik tekmovanj. Že čez dober teden dni se bodo divjevodaši odpravili na svetovno prvenstvo v spustu, ki se bo začelo 21. maja v Garmisch Partenkirchnu, slovenske barve pa bodo tam zastopali Nejc Žnidarčič, Jernej Korenjak in Pavli Kuralt v ekipnem tekmovanju, Borut Horvat v kanuju ter Lučka Cankar v kajaku. Po besedah trenerja Štefana Varge upajo na boljše rezultate kot na prejšnjem prvenstvu.


“Upamo, da bo bolje kot lani, saj smo dobro pripravljeni. Po dosedanjih pripravah sodeč je največ možnosti v kanuju in moštveni vožnji v klasiki, dobre rezultate pa so pokazali tako Borut Horvat kot drugi. Na prvenstvo gremo po solidne uvrstitve,” je dejal Varga. Konec maja bo v Trnovem tudi tekma svetovnega pokala.


Tekmovalce tako v spustu kot tudi na mirnih vodah čaka veliko tekmovanje. Na evropskem prvenstvu v Poznanu se bodo Jernej Regent Župančič, Jaka Jazbec, Dejan Marjanovič, Antonia Panda in Špela Ponomarenko borili tudi za olimpijske norme. “Ekipa je dobro pripravljena, obstaja pa ena težava. Namreč, nismo imeli še nobenega resnega tekmovanja, saj so tekmo za svetovni pokal v Atenah odpovedali. Tako bo to prvenstvo prvi pravi pokazatelj forme, dali pa bomo vse od sebe in upamo pač na kakšno olimpijsko kvoto,” je cilje pojasnil trener Laszlo Kovacz.


Morda še najbolj naporni dnevi čakajo slalomiste, saj se bodo že konec tedna v Tacnu merili za državne naslove. Tam bo tudi določeno, kdo bo v svetovnem pokalu poleg Simona Hočevarja in Dejana Stevanoviča nastopal v kanuju in kdo v dvojcu. Nato se bo slalomska karavana preselila v Seu d”Urgel na svetovni pokal, 29. in 30. maja pa še v Merano. Takoj po tej preizkušnji bo slovenska reprezentanca odpotovala v Skopje na evropsko prvenstvo, ki bo odločilnega pomena za sestavo olimpijske reprezentance. “Če bo šlo tako kot doslej, bo kar v redu. Tudi na državnem prvenstvu bomo dali vse od sebe, saj gre za naslove. Na Soči smo opravili težak trening, ki pa bi lahko bil še boljši, a visok vodostaj jo je pač malo zagodel,” je povedal Uroš Kodelja, pridružila pa sta se mu tudi kajakaška kolega Fedja Marušič in Dejan Kralj. Med kajakašicami bosta slovenske barve v svetovnem pokalu zastopali Nada Mali in Nina Mozetič, ki bosta med seboj “obračunavali” za olimpijsko vozovnico.