Naslovi državnih prvakov Ponomarenko Janićevi, Vidoviču in Zakrajšku.

0
322

V sončnem vremenu se je na Ptuju odvijal še drugi del državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah. Na 500- in na 200-metrskih razdaljah so se pomerili naši najboljši sprinterji v vseh starostnih kategorijah. Premoč so pokazali reprezentanti, ki so pokazali odlično pripravljenost.

Na 200-metrski razdalji je še četrtič zapored zmagal domačin Tilen Vidovič, a tokrat z minimalno prednostjo pred Maksom Frančeškinom in tretjeuvrščenim Joštom Zakrajškom. To dokazuje, da se je kvaliteta razširila in je vse več vrhunskih tekmovalcev, zmaga pa ni več tako samoumevna kot nekoč. Na 500 metrov je zmagal Jošt Zakrajšek pred Maksom Frančeškinom in Simonom Ovnom.

Špela Ponomarenko Janić seveda ni mogla dovoliti presenečenja, a tudi njena zmaga ni bila lahka. Anja Osterman ji je dihala za ovratnik in vsaka še tako majhna napaka bi bila kaznovana. Tretje mesto je zasedla Tea Knap. Na 500-metrski razdalji sta prvi dve mesti zasedli isti tekmovalki, tretje mesto pa je dosegla domačinka Tina Kovale.

Rezultate vseh ostalih kategorij dobite na spletni strani organizatorja BD Ranca. www.ranca-ptuj.com

Domači klub se izkazuje z vse več vrhunskimi tekmovalci, pa tudi organizacijsko, saj so poskrbeli za res pravi kajakaški praznik, uspeli pritegniti cel kup ljudi, ki so kot prostovoljci pomagali pri organizaciji, za kar gre prvenstveno zahvala predsedniku kluba Emilu Mesariču in neumornemu Harisu Hrenku .

Jakob Marušič