Nejc Žnidarčič in Urban Novak med deseterico na svetovnem pokalu na Kitajskem.

0
652

Zadnja tekma v letošnji seriji za svetovni pokal v spustu na divjih vodah poteka ta konec tedna na Kitajskem. V Azijo so odpotovali najizkušenejši slovenski spustaš Nejc Žnidarčič ter mladinca Urban Novak in Erazem Šavli. Uvodni dan tekmovanja je v klasičnem spustu Nejc Žnidarčič zasedel četrto mesto, Urban Novak je bil sedmi, Erazem Šavli pa dvajseti.

Zadnji tekmovalni vikend v letošnjem letu za spustaše na divjih vodah se je začel s preizkušnjo klasičnega spusta v Nujiangu. V tekmi s skupinskim startom se je izmed Slovencev tokrat najbolj izkazal Nejc Žnidarčič, ki je zasedel četrto mesto. Specialist za sprint, ki v letošnji sezoni v najkrajši disciplini še ne pozna poraza, je na 17 kilometrov dolgi progi za kolajno zaostal za pol minute. Vsa tri prva mesta so zasedli Francozi. Najhitrejši je bil Maxence Barouh, na drugo mesto se je uvrstil Felix Bouvet, na tretje pa Hugues Moret.

Zelo visoko je bil tudi mladinec Urban Novak, ki je s slabo minuto in pol zaostanka za zmagovalcem osvojil sedmo mesto. Erazem Šavli je preizkušnjo klasičnega spusta končal na 20. mestu.

V preostalih kategorijah slovenskih predstavnikov ni bilo. Med kajakašicami je slavila Italijanka Mathilde Rosa, pred Francozinjo Phenicio Dupras in Britanko Hannah Brown, med kanuisti so tako kot v kajaku vse kolajne osvojili Francozi, in sicer Theo Viens, Ancelin Gourjault in Lucas Pazat, med kanuistkami je bila najhitrejša Hrvatica Alba Zoe Gržin, druga je bila Slovakinja Katarina Kopunova, tretja pa Kitajka Teng Qianqian. Tudi med dvojci je zmaga odšla na Hrvaško po zaslugi Luke Obadića in Ivana Tolića, druga sta bila Slovaka Skakala – Gewissler, tretja pa Grka Tsakmakis – Troiannos.

Klasični preizkušnji sledi še sprinterska tekma, kjer bo Nejc Žnidarčič med glavnimi favoriti za zmago, dobrih rezultatov pa se nadejata tudi Urban Novak in Erazem Šavli.

 

Rezultate lahko najdete na: http://www.timing-mojstrana.com/13-15-12-2019-nu-jiang-china-2019-icf-wildwater-canoeing-world-cup-final/

 

Foto: Nejc Žnidarčič Instagram story