Nejc Žnidarčič je na tekmi v Franciji v sprintu osvojil prvo mesto.

0
518

Najboljši slovenski kajakaš v spustu na divjih vodah je na močni mednarodni tekmi v Franciji znova dokazal, da sodi med najboljše svetovne tekmovalce v tej kajakaški disciplini. Na sprinterski preizkušnji je suvereno zmagal, v klasičnem spustu pa zasedel 4. mesto. V kanuju se je med deseterico uvrstil tudi Blaž Cof.

V senci evropskega prvenstva slalomistov v Augsburgu, kjer so se potegovali za mesta v olimpijski ekipi, je  na prizorišču letošnjega svetovnega prvenstva v Bourg st. Mauriceu potekalo močno mednarodno tekmovanje v spustu. Ta tekmovanja so bila za mnoge reprezentance (Italijo, Švico, Nemčijo, Nizozemsko, Češko in Španijo) izbirna tekmovanja za sestavo ekip. Skupaj je tako nastopalo več kot sto tekmovalcev iz desetih največjih velesil v spustu. Konkurenca je bila zelo močna in primerljiva z največjimi tekmovanji, doseženi rezultati pa so dobra napoved za svetovno prvenstvo čez dober mesec dni.

Nejc Žnidarčič je na težki in tehnično zahtevni progi, suvereno zmagal v sprintu s prednostjo treh sekund pred Jako Jazbecem, rivalom iz italijanske reprezentance. Med kanuisti je zmagal aktualni svetovni prvak, Blaž Cof pa je zasedel 7. mesto. Nekoliko slabše se je Žnidarčič odrezal na klasičnem spustu, kjer je zasedel četrto mesto. Glede na to, da se je primorski kajakaš v tej sezoni posvetil predvsem treningom sprinta, je tudi četrto mesto zelo vzpodbuden rezultat. »Zmagal sem v sprintu, a z vožnjo nisem zadovoljen. V obeh vožnjah sem naredil napake. Ob dobrih vožnjah bi moral zmagati z vsaj desetimi sekundami prednosti. Kot kaže, sem dobro pripravljen in z optimizmom pričakujem novo sezono, ki se bo s tekmami svetovnega pokala začela čez dva tedna. S treningom v Franciji sem zadovoljen, vzdušje v ekipi je dobro, tako da zelo uživam,« je povedal Nejc Žnidarčič. V konkurenci kanuistov je na klasični tekmi zmagal Hrvat Emil Milihram, Blaž Cof pa je zasedel osmo mesto.

Slovenska ekipa je v Franciji že pred tekmovanjem opravila nekaj treninga in priprav na prihajajoče svetovno prvenstvo. Na tekmovanju je manjkal Tim Kolar, ki se je priprav sicer udeležil, a je zaradi študijskih obveznosti predčasno odpotoval v domovino.

 

Sprint:

K-1 M

1.   Nejc Žnidarčič SLO

2.   Jaka Jazbec ITA

3.   Paul Graton FRA

16. Maks Frančeškin SLO

21. Simon Oven SLO

C-1 M

1.   Azinger Guillem, Francija

2.   Claud Piere Jan, Francija

3.   Mark Weber, Nemčija

7.   Blaž Cof, Slovenija

 

Klasični spust:

K-1 m

1. Tobias Bong, Nemčija

2. Remi Pete, Francija

3. Gerhard Schmit, Avstrija

4.  Nejc Žnidarčič, Slovenija

17. Simon Oven, Slovenija

19. Maks Frančeškin, Slovenija

C-1 m

1. Emil Milihram, Hrvaška

8. Blaž Cof, Slovenija