Nejc Žnidarčič v Augsburgu zmagal na tekmi za točke ICF, dvojec Žnidaršič – Žganjar 2.

0
586

V Augsburgu, na olimpijski progi iz leta 1972, ta konec tedna potekata tekmi za točke ICF in tekma evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. Na tehnično zahtevni progi se je med kajakaši najbolje znašel Nejc Žnidarčič, med dvojci pa sta Peter Žnidaršič in Luka Žganjar osvojila drugo mesto.

Prvi dan tekem v sprintu na divjih vodah v Nemčiji je Nejc Žnidarčič ponovil uspeh iz lanskega leta. V konkurenci kajakašev je na tekmi za točke ICF v cilj priveslal najhitreje in se veselil nove zmage. Bil je 1,25 sekunde hitrejši od Nemca Bjorna Beerschwengerja, tretjeuvrščeni Avstralec Alex McIntyre pa je zaostal za 1,88 sekunde. Žnidarčič je bil najhitrejši tudi v kvalifikacijah.

Nejc Žnidarčič je zmagal tudi lani (tako na tekmi za točke ICF kot na evropskem pokalu dan kasneje). Takrat sta mu družbo na zmagovalnih stopničkah prve tekme delala Tim Kolar in Maks Frančeškin, Vid Debeljak pa se je uvrstil na četrto mesto. Tokrat je drugi najboljši slovenski rezultat postavil Simon Oven, ki je zasedel trinajsto mesto, Maks Frančeškin pa je bil 15.

Tudi Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta se med dvojci uvrstila na zmagovalne stopničke. Lani sta v Augsburgu zabeležila dve zmagi, letos pa sta prvo preizkušnjo končala na drugem mestu. Za pol sekunde sta ju prehitela Francoza Louis Lapointe in Tony Debray, tretja pa sta bila Nemca Rene Brücker in Normen Weber.

Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta nastopila tudi v kanuju enosedu. V finalu je veslal Žnidaršič in tam zasedel osmo mesto (v kvalifikacijah je dosegel četrti čas). Luka Žganjar je bil po prvi vožnji kvalifikacij sedmi, tako da je moral nastopiti še v drugi, kjer pa je bil 18. in se ni uvrstil v finale. V tej kategoriji je zmagal Nemec Normen Weber, pred dvema češkima reprezentantoma – Ondrejem Rolencom in Antoniom Halešem.

V nedeljo bo v Augsburgu še ena preizkušnja, in sicer evropski pokal v sprintu na divjih vodah.