Nejc Žnidarčič znova na svetovnem vrhu v sprintu na divjih vodah.

0
585

Izjemen dan na svetovnem prvenstvu v slalomu in sprintu na divjih vodah v La Seu d”Urgellu, ki sta ga z naslovom svetovne prvakinje in bronom začela Eva Terčelj in Luka Božič, je v stilu zaključil Nejc Žnidarčič, ki je v sprinterskem finalu ubranil naslov svetovnega prvaka.

Primorski kajakaš Nejc Žnidarčič je v Španijo pripotoval z enim samim ciljem – osvojitvijo zlate kolajne na svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah. V letošnji sezoni je bil do tega prvenstva v sprintu namreč neporažen, saj je slavil tako na evropskem prvenstvu, na tekmah svetovnega pokala kot na evropskih pokalih.

V kvalifikacijah je Žnidarčič postavil drugi čas, od njega je bil hitrejši le reprezentančni kolega Anže Urankar. V napetem in izenačenem finalu je Nejca spremljalo tudi nekaj športne sreče, saj je zmagal z vsega stotinko prednosti pred Francozom Felixom Bouvetom, tretji pa je bil še en Francoz Hugues Moret.

“Današnji dan so slalomisti začeli vrhunsko. Spremljali smo jih. Rekli smo, da bomo še mi dokončali  ta odličen dan. Zelo sem vesel, da mi je uspelo. Cilj te sezone je bil ostati neporažen še na zadnji tekmi sezone. Uspelo mi je za las. Vožnja je bila kar slaba, še posebej v spodnjem delu se mi je vse podrlo. Ampak danes je bilo nekaj sreče na moji strani. Presrečen sem s četrtim naslovom svetovnega prvaka,” je po tekmi povedal Žnidarčič.

Dobro so nastopili tudi preostali slovenski kajakaši v finalu svetovnega prvenstva. Anže Urankar je tokrat zasedel peto mesto, Tim Novak je bil šesti, Simon Oven pa osmi.

Svojega predstavnika smo imeli tudi v finalu kanuistov. Blaž Cof je lani osvojil naslov svetovnega prvaka, letos pa je zasedel končno deveto mesto. Po nastopu je Cof povedal: “Veliko težav sem imel že na pripravah in treningih. Danes sem se počutil dobro, ampak ni steklo. Že v zgornjem delu sem delal napake, nato pa se je samo rušilo. Želel sem dodajati, ampak se je v zadnjem delu vse podrlo. Tako je. Mogoče bom naslednje leto poskusil znova.”

Zmagal je Francoz Louis Lapointe, drugi je bil Čeh Ondrej Rolenc, tretji pa še en Čeh Vladimir Slanina.