Nemci doma suvereni

0
520

Titling, 15. aprila – Na reki Ilz je dva dni potekalo tradicionalno tekmovanje v spustu. Tekmovalci, ki še niso tekmovali na tej progi so bili presenečeni, na kako nizkem vodostaju je še vedno izvedeno tekmovanje. Nemci, ki imajo večino svojih divjevodaških spust prog na podobnem tipu rek, so tudi tokrat dokazali, da tovrstne proge dobro obvladajo.


Na sobotnem klasičnem spustu so v K-1 zasedli prvih pet mest. Za domačini so se zvrstili trije francoski kajakaši, Jernej Korenjak pa je zasedel deveto mesto. Prvi del proge je bila povsem mirna voda in na tem delu je bila prva deseterica povsem izenačena. Nemški kajakaši so si prednost priveslali na zadnji tretjini proge, kjer je bilo težko najti vodo za polne zaveslaje,  Korenjak in Francozi pa se na plitvi vodi niso najbolje znašli. Zaostanek Korenjaka za najhitrejšim je bil 14 sekund.


V sprintu nemci niso bili tako suvereni. Zmaga je še vedno stala doma, saj je ponovno zmagal Wohlers.  Na drugo mesto se je uvrstil francoski reprezentant Gerrard, tretji pa je bil ponovno domačin Stiefelhofer. Korenjak je svojo uvrstitev s klasične tekme popravil za dve mesti in zasedel 7. mesto.


Tekma v Titlingu je bila za Korenjaka zadnja kontrolna tekma pred obdobjem izbirnih tekem za uvrstitev v reprezentanco. V soboto se bodo za norme za vstop v reprezentanco na kontrolni regati na Jarunu borili mirnovodaši, med njimi pa tudi nekaj tekmovalcev, ki sicer trenirajo v spustu, želijo pa nastopati tudi na mirnih vodah. Teden dni za tem pa se začenja serija izbirnih tekem v spustu.


Andrej Jelenc


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45