Oktobra 2014 je potekalo v Bohinju mednarodno primerjanje standardov EPP.

0
579

11. oktobra je Kajakaška zveza Slovenije v Bohinju gostila letošnji ocenjevalno-primerjalni dogodek, ki so se ga udeležile članice Euro Paddle Passa. Ocenjevanje je potekalo v treh disciplinah: morski kajak, kajak na mirnih in kajak na divjih vodah, kandidati pa so opravljali tretji nivo, modro veslo.

Tehnični del je bil zelo uspešen, saj je na mirni vodi modro veslo pridobilo šest od sedmih kandidatov, svoje znanje pa so predstavili na Bohinjskem jezeru. Divjevodaši so veslali na Savi Dolinki, kjer so bili uspešni štirje od petih kandidatov. Morski kajakaši so svoje znanje pokazali na slovenski obali, vsi trije kandidati so najprej, na premalo razburkanem morju za tretji nivo, pogojno opravili s tehničnimi elementi, kasneje pa so v okviru dolgoročnega preverjanja že pridobili modro veslo.

Skupaj z ocenjevalci iz drugih držav, ki so bili tokrat v vlogi opazovalcev, smo se strinjali, da so Barvna vesla razvila pričakovano znanje, glede na nivo, ki se ga ocenjuje in se lahko tako naši kandidati postavijo ob bok kandidatom iz drugih držav članic EPP. Za pozitivno izkušnjo gostov pa je poskrbelo tudi vreme, slovenska narava in ekipa Hostla pod Voglom. Zahvaljujemo se tudi vsem domačim kandidatom, ocenjevalcem in opazovalcem, ki so si vzeli čas in tako omogočili izvedbo ocenjevanja.

  

Gregor Zadravec